Kreativno – edukacijski plakat akcije “Modravice”

0
2812

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Murterski škoji” danas su tijekom školskih sati izložili info plakat s radionice izrade suhozida “U masliniku maslina, a ne bor”.

Na spomenutom info plakatu učenici su prikazali fotografije sudjelovanja u akciji izrade suhozida te na zanimljiv način objasnili nazive i porijeklo domaćih biljaka nađenih na području Modrava.

– Jako nam je drago što su učenici 6. razreda bili zainteresirani za sudjelovanje na ovakvom projektu. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati ovakvih i sličnih akcija koje će potaknuti našu djecu na savjesno postupanje prema prirodi koja nas okružuje. Ipak, područje na kojem živimo i od kojeg živimo ostaje njima u naslijeđe – istaknula je Marina Skračić, voditeljica akcije.

Podsjetimo, akcija izrade suhozida održana je u ožujku 2016. godine, a učenici su na edukaciji naučili sve o zaštiti i očuvanju maslinika na Modravama, te kako održati eko sustav i njegove vrijednosti i zaštitu koju nam pruža.

Tadašnjom radionicom i marljivim dječjim rukama pod stručnim vodstvom voditeljice projekta Marine Skračić obnovljeno je 500 metara poljske staze omeđene suhozidom na području Modravice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 25 tisuća kuna, a projekt je sufinancirala općina Murter-Kornati, općina Tisno, park prirode Vransko jezero, te Županija Šibensko-kninska.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here