“Igre rata” u Tisnom

0
6166
Foto: Facebook page - SOT2

Ovog vikenda točnije, 6. i 7. svibnja u Tisnom i Jezerima održat će se međunarodno Airsoft natjecanje pod nazivom “Airsoft susret – Bodul Insomnia”.

Airsoft je pojasnimo, vojni simulacijski sport u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 milimetara. Airsoft se razvio u Aziji (Japanu i Hong Kongu), gdje je zbog strogih zakona teško legalno pridobiti oružje, a sve je više popularan i u Hrvatskoj. Igrači moraju biti punoljetni, nositi zaštitnu opremu, posebne naočale te također moraju imati sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu. Ako se ne pridržavaju sigurnosni propisi, može doći do ozljeda. O popularnosti Airsofta govori i činjenica da ga koristi policija i vojska diljem svijeta kao dio treninga.

Foto: Facebook page – SOT2

Airsoft sport igraju inače velike skupine ljudi na velikim terenima, a na našem području igre ovakvog tipa bit će odigrane na južnoj strani otoka Murtera, točnije u Jezerima. Pripreme za dvodnevni događaj odigravaju se u Autokampu Jazina u Tisnom.

– Pripreme teku uobičajeno za ovakav tip događaja, a slobodno mogu naglasiti da bez potpore Turističke zajednice Tisno i DVD-a Tisno ne bi bilo moguće realizirati Airsoft igre na području otoka Murtera. Organizacijski tim je izdaleka, jedan dio je iz Zadra, jedan dio iz Varaždina, Osijeka, Šibenika… Susreti u prosjeku traju dvadeset sati i to tako da organizatori osmisle scenarij i postave polje za igru, dok je igračima zadatak da izvrše zadano – kaže nam organizator Airsoft susreta u Tisnom, Mio Džaja.

Na vikend natjecanju na atraktivnom terenu u Tisnom i Jezerima okupit će se preko dvjestotinjak sudionika iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije.

Foto: Facebook page – SOT2

Turistička zajednica Tisno trudi se organizirati što više različitih manifestacija u predsezoni te su tako došli i na ideju za organizaciju Airsoft susreta.

– Tisno, kao i otok Murter su idealne lokacije za outdoor aktivnosti, te se u predsezoni trudimo realizirati što više aktivnosti ovakvog tipa. Mogu još najaviti, osim Airsofta do kraja mjeseca svibnja planirano je održavanje revijalne veslačke regate četveraca i osmeraca i Tisno traila – kaže nam Filip Henjak, direktor Turističke zajednice Općine Tisno.

Spomenimo, organizatori Airsoft natjecanja u Tisnom su Airsoft tim SOT2 i Turistička zajednica Općine Tisno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here