FOTO: Trkači, šetači i avanturisti na treking utrci MayDay u Pirovcu

0
3974
MayDay Pirovac 2017. (Foto: Milan Balaban)

Druge godine za redom Pirovac je domaćin MayDay treking utrke. Iako s nešto malo manje prijavljenih sudionika i natjecatelja nego lani, i ovo je bila treking utrka koja je jezera, more i brda spojila u jedno.

Naime, u prijepodnevnim satima u centru Pirovca, danas, 29. travnja započelo je održavanje druge po redu treking utrke – MayDay. U organizaciji Društva sportske rekreacije Fortuna iz Pirovca, a uz financijsku podršku Općine Pirovac, kao i Turističke zajednice Pirovac na spomenutoj utrci zadovoljeni su bili trkači, šetači, avanturisti i ljubitelji prirode.

Foto: Milan Balaban

Posebnost ovogodišnje treking utrke jest to što na spomenutoj nisu sudjelovali samo natjecatelji iz Republike Hrvatske, već i iz susjedne nam Slovenije ali i iz daleke Francuske.

Ove godine organizatori su za natjecatelje spremili tri kategorije – Maestral, Levanat i Dječja utrka (za najmlađe sudionike i natjecatelje).

Start i cilj treking utrke za sve natjecatelje bio je u centru Pirovca, a isti su prilikom utrke mogli vidjeti i doživjeti zaleđe Pirovca, Pirovačko i Tišnjansko polje, otok Murter, Kornate kao i Vransko jezero.

Maestral trail verzija, ruta je dugačka 10 kilometara, a za tu verziju ove je godine bilo prijavljeno 74 natjecatelja. Treće mjesto na Maestralu pripalo je Toniju Trošiću (58 minuta i 43 sekunde), drugo Nikoli Juriću (56 minuta i 17 sekundi), dok je prvo pripalo Juri Eraku (54 minute i 21 sekundu).

Jure Erak (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

No ni ženska ekipa nije bila ništa znatno slabija od muškaraca. Na Maestralu su se iskazale Karmen Kostanić Jurić (1 sat i 9 minuta) osvojivši treće mjesto, drugo je pripalo Slovenki Mojci Longar (1 sat i 6 minuta), dok je prvo odnijela Matea Vukorepa (1 sat i 6 minuta).

Na dužu verziju utrke, odnosno treking uputilo se 38 prijavljenih natjecatelja koji su pred sobom imali za odraditi 23 kilometara dugu staza Levanat, koja je ipak namijenjena sportašima i naprednijim rekreativcima.

Treći je na cilj stigao Francuz Laurent Sntier (2 sata i 31 minuta), drugi Ivan Vlaić (2 sata i 18 minuta), a prvi Krunoslav Krivanj (2 sata i 16 minuta).

Krunoslav Krivanj (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Ivana Kutija (3 sata i 28 minuta) osvojila je treće mjesto, Simona Glavan (3 sata i 24 minute) drugo, a prvo je pripalo Radmili Maksimović (3 sata i 10 minuta).

Dječja se utrka odvijala u centru Pirovca, dužine 3 kilometra, a prijavljenih sudionika i najmlađih natjecatelja bilo je ukupno 51.

U kategoriji od 10 do 12 godina, treće mjesto pripalo je Dominiku Orlović (6 minuta i 50 sekundi), drugo Ivici Vukmanu (6 minuta i 27 sekundi), a prvo Ivanu Morić (6 minuta i 15 sekundi). Od djevojčica u istoj kategoriji treće mjesto osvojila je Helena Mihek (8 minuta i 29 sekundi), drugo Iva Begić (7 minuta i 44 sekunde) dok je prvo pripalo Katarini Vunić (6 minuta i 21 sekunda).

Među još mlađima, odnosno najmlađima na ovogodišnjoj utrci u kategoriji od 7 do 10 godina istaknuli su se Luka Mihek (7 minuta i 19 sekundi) osvojivši treće mjesto, Dino Krpetić (7 minuta i 13 sekundi) osvojivši drugo, dok je prvo pripalo Tončiju Erak. Treće mjesto među djevojčicama pripalo je pak Tei Barić (10 minuta i 3 sekunde), drugo Mari Erak (9 minuta i 41 sekunda), a prvo Klari Franjković (8 minuta i 10 sekundi).

Nakon utrke sudionicima i natjecateljima bio je osiguran ručak i piće, ali i zabavni dio programa na kojem su se mogli opustiti, za što je bio zadužen bend Jeremije i Prokletnici.

Pogledajte fotogaleriju:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here