Moderna zgrada općine i nova knjižnica u središtu Pirovca

0
3342
Moderna zgrada općine u centru Pirovca

Prezentacijom projekta uređenja prostorija općinske uprave i knjižnice u Pirovcu, ovih je dana mještanima tog mjesta dano na uvid kako će izgledati moderna zgrada općinske uprave kao i knjižnica.

Prvi će kat već postojeće zgrade biti adaptiran i rekonstruiran, a do kraja tekuće godine planirano je i ishođenje građevinske dozvole nakon čega će započeti radovi.

– Zadovoljni smo što pokrećemo ovaj projekt kojim će naša općina nakon 20 godina postojanja prestati biti podstanar u neadekvatnim prostorijama. U centru mjesta bit ćemo i još dostupniji našim mještanima, a i nove prostorije bit će prilagođene za pristup invalidima – kaže nam načelnik Pirovca, Ivan Gulam.

Načelnik Gulam (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Objekt, osim unutarnjeg uređenja prostorija za općinsku upravu i knjižnicu dobiva novo ruho u smislu tretmana fasade predmetne etaže. Objekt se tretira na suvremen način, zadržavajući u cijelosti nedavno obnovljeno prizemlje u kojem su smješteni prostori ambulante opće i dentalne medicine.

Načelnik Ivan Gulam ispred buduće zgrade općine (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Knjižnica u Pirovcu novi je pak projekt čijom realizacijom će Pirovac dobiti mjesto na kojemu će ljudi moći posegnuti ne samo za lijepim knjigom, nego će ona biti i odgovarajuće središte za različita društvena i kulturna zbivanja.

– S obzirom na to da se radi i knjižnica, projekt ćemo i aplicirati na Ministarstvo kulture, a kako smo do sad uvijek prolazili na svim tim projektima iz godine u godinu, tako vjerujem da ćemo i s ovim projektom imati sreće što se tiče sufinanciranja od Ministarstava. Naravno, računam na to da će Općina financirati sigurno 50 posto iznosa za građevinske radove – kaže Gulam.

Interijer općinskih prostorija kao i knjižnice spomenimo, uredit će se na suvremen način koji će dodatno u dijelovima biti naglašen vizualnim aplikacijama i kadrovima Općine Pirovac.
Velike staklene stijene, laminatna obloga pročelja nepravilno išpartana, transparentna ograda te novi natkriveni stubišni aneks sa staklenim liftom za pristup osobama smanjene pokretljivosti dati će ovom postojećem objektu novu prepoznatljivost.

Moderna zgrada općine u centru Pirovca
Unutrašnjost općinske zgrade
Knjižnica u Pirovcu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here