Noć knjige u Tisnom: Manifestacija zbog koje ćete zavoljeti knjigu od malih nogu

0
2499
Teta pričalica i djeca, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Ove godine iznimno, Noć knjige održava se od 21. do 24. travnja, i tako grli vikend, čime ujedno postaje najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvatit će Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), a istodobno i brojnim školarcima širom Hrvatske omogućiti da prvi dan škole provedu s knjigom u ruci.

O manifestaciji Noć knjige u tišnjanskoj Narodnoj knjižnici i čitaonici već smo pisali, a ista je večeras otvorena Pričom za laku noć.

Proljetni praznici još uvijek traju, te je djeci tako dopušteno da se još nekoliko dana prepuste sanjarenju. Potaknuta prijašnjim iskustvima, ravnateljica tišnjanske knjižnice Silvija Ćurić, ovogodišnje otvorenje manifestacije Noći knjige posvetila je upravo najmlađima.

Silvija Ćurić – teta pričalica (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Djeci je večeras bilo dopušteno sanjarenje prilikom slušanja priča pod naslovima: Mačak Keks, Izgubio se jedan zeleni pas, Princeza i čarobnjak, Što je bubamara čula ovaj put, Jedne divne zvjezdane noći i Budalasti Ivica. Bilo je uistinu zanimljivo vidjeti dječja nasmiješena lica, i mame koje su ostale bez teksta očarane ambijentom u tišnjanskoj knjižnici. Jer, sve što je bilo potrebno kako bi najmlađi proveli divnu večer s literaturom jest teta pričalica u piđami, kućnom ogrtaču i fora papučama, svijeće, mirisi, cvijeće, kušini, pidžame…

– Kad sam radila u školskoj knjižnici, prije pet šest godina, organizirali smo takve večeri i pokazale su se kao pun pogodak. Ista mi je namjera bila i u našoj knjižnici. Iako smo kao organizatori uvijek u strahu, ovog puta smo prezadovoljni ambijentom, brojem djece i mama koje su ih dovele baš kako smo u najavi rekli – pidžama, plišanac – kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

Kako je bilo večeras u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno pogledajte na fotografijama:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here