Koncert za tri desetljeća prijateljstva Tisnog i Nanzdietschweilera

0
3385
Foto: Rudinapress

Svečanim koncertom prijateljskih orkestara iz njemačkog mjesta Nanzdietschweiler i iz Tisnog sinoć je otvorena obnovljena kinodvorana ili tišnjanski Društveni dom. Publici su se predstavila dva orkestra koji prijateljuju više od trideset godina.

– Zahvalio bih našim domaćinima što smo opet imali prilike doći u Tisno. Iznimno sam sretan što smo upravo mi ti prvi koji imamo prilike svirati u ovakvoj novoj sali, divna je. Rekli su mi da ne govorim puno, jer ću još imati prilike govoriti ovih dana, pa bi volio da počnemo s onim zbog čega smo tu, koncertom – kratko je pozdravio Volker Kaufmann, predsjednik gostujućeg Kulturno-umjetničkog društva iz Nanzdietschweilera.

Volker Kaufman i načelnik Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Hartić Rajko Ćuzela Papata zahvalio je gostima iz Njemačke na ovoj prigodi, ali i kolegama iz KUD-a Hartić. Izrazio je posebno zadovoljstvo obnovom dvorane.

– U toj sinergiji snage i uma mi možemo samo napredovati. Ova dvorana će biti na koncu hram kulture kod nas u Tisnome koja će na neki način biti poticaj svakome koji dođe u dvoranu i nastupa u njoj. Ona će dizati i nivo naših glazbara i glazbenika. Ja bi se čak usudio reći da nije glazbe i da nije naše upornosti u ostvarivanju ovakvog jednog projekta, ne znam kako bi se situacija odvila s ovom dvoranom – rekao je Rajko Ćuzela Papata.

Načelnik Ivan Klarin uručio je Volkeru Kaufmanu prigodni dar, maketu betinske gajete kao simbol otoka Murtera, te je tišnjanskim i njemačkim glazbarima čestitao što uspijevaju održati prijateljstvo duže od tri desetljeća.

– Iznimno mi je drago svjedočiti jednom ovako velikom uspjehu, prijateljstvu koje se održava već punih 31 godinu, a ujedno mi je i čast da ovom prilikom prvi puta u ovoj godini, dakle, 2017. godini, mogu našem Kulturno umjetničkom društvu Hartić čestitati 90. rođendan – kazao je Klarin.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here