MayDay Pirovac: Pripreme u punom jeku

0
4821
Članovi Društva sportske rekreacije Fortuna Pirovac prilikom današnje akcije čišćenja staza (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pripreme za trekking utrku MayDay Pirovac u punom su jeku. Zaleđe Pirovca, Pirovačko polje, Park prirode Vransko jezero, Tišnjansko polje, otok Murter i Kornati, prirodne su ljepote koje će sudionike spomenute trekking utrke jednostavno očarati. Prizori su to koje ‘nitko ne može platit’.

U nedirnutoj prirodi, makadam s izmjenama starih pješačkih staza vodi do vrha brda koje se uzdiže iz Vranskog jezera. Na toj su lokaciji četiri člana Udruge Fortuna iz Pirovca danas obavili skoro finalne pripreme čišćenja ‘ružnih’ puteva. Iako su na terenu već gotovo desetak dana, po par sati dnevno, kažu, gušt im je obaviti i taj dio organizacije.

– Kad smo krenuli i ove godine u organizaciju trekking utrke, znali smo da nas čeka i ovaj dio posla. Treba proći kompletnu stazu, obilježiti je, treba označiti na što treba pripaziti, gdje točno treba očistiti – kaže nam predsjednik Udruge Fortuna i organizator MayDay Pirovac, Krizan Čubrić.

Cilj im je, kažu organizatori, da orijentacija bude jednostavna, staze kompletno očišćene i lako prohodne, a najviše im se sviđa i to što će se prolaziti atraktivnim lokacijama, a bit će i više okrjepnih stanica duž staze.

Na današnjoj akciji čišćenja staza sudjelovali su predsjednik Društva sportske rekreacije Fortuna Krizan Čubrić, te članovi istog Andrija Savić, Mario Barić i Šime Meić.

MayDay Pirovac bit će održan 29. travnja. Utrku spomenimo, organizira Društvo sportske rekreacije Fortuna iz Pirovca uz pokroviteljstvo Općine Pirovac kao i tamošnje turističke zajednice.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here