Nogometaši MNK Jezera na testiranju funkcionalno – motoričkih sposobnosti u Šibeniku

0
2453
Foto: MNK Jezera

Ugodno i korisno nedjeljno popodne proveli su članovi i članice Malonogometnog kluba Jezera pod vodstvom trenera Lea Klarina na nogometnom terenu na Šubićevcu u Šibeniku.

Radi se naime o tome da je jučerašnji dan bio iskorišten za druženje jezerskih malih nogometaša s kolegama iz Malonogometnog kluba Primošten i Malonogometnog kluba Bonito u svrhu testiranja funkcionalno – motoričkih sposobnosti između mladih dobnih kategorija futsala i nogometa. Spomenuto testiranje provodi apsolvent Kineziološkog fakulteta Ante Rak u sklopu svog diplomskog rada, doznajemo.

Od motoričkih sposobnosti tako su testirane fleksibilnost (sit and reach test, preklon na klupi), brzina (sprint na 5 i 20 metara s fotoćelijama), agilnost (9-3-6-3-9 test i T-test), eksplozivna snaga (sargent test i skok u dalj), te izdržljivost (jojo test). Rezultati testiranja bit će dostupni trenerima nogometaša.

– Time ćemo dobiti vjerne pokazatelje kojima možemo valorizirati rad s djecom u Jezerima, te ih dodatno unaprijediti kako bi bili još bolji i jači – kaže trener nogometaša Malonogometnog kluba Jezera, Leo Klarin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here