Murteru 100.000 kuna za projekt oproštajnog paviljona na groblju

0
2574
Ministar Kuščević dodijelio je ugovor načelniku Turčinovu (Foto: ŠibenikIn/Nino Šolić)

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević potpisao je i podijelio odluke o dojeli sredstava kapitalne pomoći gradovima i općinama Šibensko-kninske županije.

Odobreno je sufinanciranje 14 projekta, ukupne vrijednosti 1.930.000 kuna, koje su prijavile općine, odnosno gradovi: Tribunj, Unešić, Promina, Biskupija, Drniš, Šibenik, Bilice, Kijevo, Kistanje, Ervenik, Knin, Vodice, Skradin, Murter-Kornati.

Općina Murter-Kornati dobila je 100.000 kuna za Održavanje groblja i krematorija, odnosno  za Izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju i opremanje Paviljona za oproštaj na mjesnom groblju naselja Murter.

„Komunalni standard nije ujednačen i zato iz ovog programa pomažemo jedinicama lokalne samouprave da ujednače standard. Stav je Vlade da novac od ozakonjenja zgrada moramo vratiti općinama i gradovima kako bi načelnici i gradonačelnici mogli graditi ono što je potrebno“, rekao je ovom prigodom ministar Kuščević.

„Važan nam je svaki dio županije, i zato mogu samo zahvaliti ministarstvu i ministru Kuščeviću  na ovih gotovo dva milijuna kuna koja će osjetno poboljšati komunalnu infrastrukturu i pridonijeti boljoj kvaliteti života građana u  14 jedinaca lokalne samouprave“, rekao je župan Goran Pauk.

Potpisivanje ugovora u gradskoj vijećnici u Vodicama (Foto: Ministarstvo graditeljstva)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here