Kreativna radionica oslikavanja jaja voskom u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno

0
1957
"Stroj" za oslikavnje uskršnjih jaja voskom (Foto: Andrea Mintaković)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno organizira radionicu oslikavanja jaja voskom i voštanim bojicama. Radionica kreativnog tipa bit će održana u ponedjeljak, 10. travnja u prostorijama tišnjanske knjižnice.

Možda nekome zvuči nejasno – oslikavanje jaja voskom i voštanim bojicama? Pitate se tko je došao na tu ideju? Naime, kako doznajemo od organizatora, sve je krenulo još u veljači kada su predstavnice tišnjanske knjižnice Mirela Klarin i Andrea Mintaković boravile u Češkoj. Na jednoj od mnogobrojnih radionica na kojima su tamo sudjelovale, lokalne žene upoznale su ih sa svojim običajima, te su se one u Tisno vratile pune entuzijazma i novih ideja.

Na jednoj od kreativnih radionica naročito ih se dojmio poseban način ukrašavanja uskršnjih jaja.

– Kako je sada upravo vrijeme od bojanja jaja, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno će održati radionicu takvog tipa. Bojat ćemo jaja toplim voskom. Otopljeni vosak se naime, pomiješa s voštanim bojama i s malom, tankom olovčicom pažljivo se iscrtava po jajetu – pojašnjava nam knjižničarka Mirela Klarin.

Uskršnja jaja oslikana voskom (Foto: NKC Tisno)

Voditeljica sutrašnje radionice, Andrea Mintaković kaže kako vjeruje da će radionica biti zanimljiva svim sudionicima, od kojih očekuje samo puno dobre volje i jedno zabavno popodne.

– U Češkoj je za mene to bilo jedno divno iskustvo i drago mi je da konkretno oslikavanje jaja voskom i voštanim bojicama možemo pokazati i u našoj sredini – kaže nam Mintaković.

Dobra volja i poneko prazno jaje sve je što vam je potrebno kako biste sudjelovali na radionici oslikavanja jaja voskom i voštanim bojicama. Radionica je besplatna za sve sudionike, a bit će održana 10. travnja u prostorijama tišnjanske knjižnice. Početak je u 17 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here