HNS u Pirovcu ide po novi mandat: ‘Rad i vizija razvoja na korist svih’

0
2708
Načelnik Ivan Gulam predsjedniku HNS-a i županijskom čelništvu HNS-a i SDP-a - arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik ŽO HNS-a Petar Mišura te predsjednik županijskog SDP-a i kandidat za župana Franko Vidović danas su  s konferencije za novinare u Pirovcu podržali kandidaturu Ivana Gulama za još jedan mandat na čelu Općine Pirovac.

Načelnik Gulam je sa stranačkim kolegama i koalicijskim partnerima obišao lokacije različitih projekata u koje je Općina posljednje četiri godine uložila milijunske iznose. Kako je na konferenciji kazao Gulam, ukupan iznos općinskih projekata koji se realiziraju ili su pripremljeni za aplikaciju na različite fondove doseže gotovo 350 milijuna kuna.

Franko Vidović, Ivan Gulam i Ivan Vrdoljak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Tu je nova ambulanta s ordinacijama opće obiteljske i stomatološke medicine, prva faza uređenja plaže Lolić, Stare rive i Porta, Trga Bezdan sa svom pratećom infrastrukturom, pontonski gat s 50 vezova, nove Wi-Fi točke, Meteo stanica, modernizirana javna rasvjeta s LED tehnologijom, iza Uskrsa kreću radovi na župnoj crkvi Gospe Karmelske, proširilo se i uredilo Groblje sv. Ante, kulturni domovi u Kašiću i Putičanju se obnavljaju, opremljena su dva nova dječja igrališta, izgrađeni novi nogostupi, obnovljeni i uređeni novi spomenici… nabrajao je Gulam učinjeno, ne zaboravivši spomenuti ni asfaltirane ceste, nove trafostanice, stabilizaciju elektroopskrbe, proširenje i rekonstrukciju vodovodne mreže i javna rasvjeta, kao ni brojna ulaganja koja su uslijedila ili su najavljena nakon ovih promjena.

Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prihodi proračuna Općine Pirovac, rekao je Gulam, gotovo su udvostručeni u odnosu na zatečeno stanje i Općina sada nema nikakve financijske dubioze ili kredite, s tim da su smanjeni troškovi općinske administracije i teret koji za nju plaćaju građani, poput komunalne naknade.

– Želimo uz potporu građanki i građana nastaviti gdje smo stali i raditi dalje kako bismo u svakom našem mjestu podigli životni standard, ulagali i dalje u komunalnu infrastrukturu, očuvanje okoliša, obrazovanje, kulturu i turizam. Nudimo nastavak pozitivnih promjena, pošten rad i jasnu viziju razvoja Općine Pirovac na korist svih njegovih stanovnika – poručio je s konferencije za novinare načelnik Ivan Gulam.

Potpredsjednik Sabora i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Pirovac je ovog momenta ogledna slika kako bi cijela naša županija trebala izgledati. I zato vjerujem da će Ivan Gulam nastaviti voditi Općinu i u slijedećem mandatu – rekao je Franko Vidović, obećavši da će kao župan voditi računa o ravnomjernom razvoju cijele županije, pri čemu ni Pirovac više neće biti zakinut.

– Najrazvijeniji gradovi, najrazvijenije općine, pristojne, tihe, koje ulažu u obrazovanje, predškolski odgoj, kulturu, sport infrastrukturu, koje imaju razulate,  su upravo oni gradovi i općine koje vode ljudi iz HNS-a. Tamo je najmanja nezaposlenost, najveći rast zaposlenosti. Gotovo je nemoguće vjerovati da se može dogoditi da je u jednoj od najzaostalijih županija u Hrvatskoj sve ovo može odraditi što je odrađeno u Pirovcu – rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i pozvao Pirovčane da na izborima još jednom podrže Gulama. 

U šetnji Pirovcem – Gulam i Vrdoljak (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here