Kapetan nasukanog ‘Roma’: ‘Preforsirali smo se’

0
3626
Koćarica Rom čeka izvlačenje - Toni Vukman (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kočarica Rom iz Pirovca koja se u subotu nasukala na području Podraduča još čeka da bude izvučena na navoz brodogradilišta Marina Vinici u Murteru.

Do nesreće je došlo kada je kapetan broda Toni Vukman od umora nakon dva dana ribarenja na Jabuci zaspao za kormilom broda.

– Jednostavno umor. Nesreći nije kumovao ni alkohol niti išta slično i, srećom, nije došlo do onečišćenja mora – rekao nam je kapetan broda Toni Vukman kojeg smo zatekli u brodogradilištu dok je organizirao popravak.

Osim štete na brodu, nesreća neće imati drugih posljedica. Kapetan je, kaže, poduzeo sve mjere i odmah je u pozvao sve nadležne službe, uključujući pomorsku policiju i Lučku kapetaniju.

– Brod se trenutno nalazi u moru jer ga kamionska dizalica više nije mogla držati. Po riječima ronioca šteta nije velika, ali točna procjena se može očekivati tek kad se brod izvadi na suho – objasnio je Toni Vukman.

Sreća u nesreći je što bar ulov nije propao. Nekoliko sati prije nasukavanja iskrcali su ga u Primoštenu. istaknuo kako ulov nije propao te da je riba prije nesreće uspješno prebačena u Primošten i da će drugi put na more otići dobro naspavani.

– Preforsirali smo se. Drugi put ćemo se bolje naspavati kad budemo išli na more – zaključuje Vukman.

Rom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here