Drugaši tišnjanske osnovne škole sudjelovali u HEP-ovom projektu “Za naše male genijalce”

0
1998
Foto: Narodni radio

HEP nastavlja ulagati u razvoj informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj. Već treću godinu i po četvrti put, Hrvatska elektroprivreda pokrenula je akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te tako pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Ovogodišnji natječaj završen je 29. ožujka – čekaju se rezultati.

Među mnogobrojnim osnovnim školama iz Hrvatske koje su se prijavile na ovogodišnji natječaj, nalazi se i Osnovna škola Vjekoslava Kaleba Tisno, točnije učenici drugog razreda i njihova učiteljica Jaka Jakovčev.

– Kako bi sudjelovali u HEP-ovom projektu pod nazivom „Za naše male genijalce – runda četvrta“ učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj bili su pozvani da se prijave i snime video kojim će predstaviti ono najbolje iz svoje škole i kraja iz kojeg dolaze te pojasne zašto su baš njima potrebna računala u učionici. Razgovarajući o tome na satu, učenici i ja odlučili smo okušati svoju sreću – kaže nam učiteljica Jakovčev.

Po završetku natječaja, odabrane škole s video materijalima bit će objavljene na stranici „Za naše male genijalce“ dok će učitelji biti o tome obaviješteni putem e-maila ili telefona.

Dodajmo, ukupno 50 novih računala u vrijednosti od 250.000 kuna bit će donirano školama.

Kako se osmero učenika drugog razreda tišnjanske osnovne škole predstavilo, pogledajte u dolje priloženom video materijalu koji je snimila njihova učiteljica Jaka Jakovčev:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here