Argonauta uređuje Gradinu i Colentum

0
2351
Arheološko nalazište Colentum (Foto: Argonauta)

Uz pomoć Općine i komunalnog poduzeća Murtela Udruga Argonauta organizira još jednu akciju čišćenja. U subotu 01. travnja s početkom u devet sati radi se na lokaciji arheološkog nalazišta Colentum.

Akcija se provodi u sklopu projekta “Arheološko blago Colentuma 5” koju financira Ministarstvo regionalog razvoja i fondova EU te je nastavak na prethodne projekte “Arheološko blago Colentum 1-4”.

U četiri godine svojih prijašnjih projekata Arheološkog blaga Colntuma, provedene su brojne druge akcije čišćenja različitih lokaliteta, izdane su ilustrirane pripovijetke pod nazivom „Pustolovine Kvinta Petronija Valenta Colentinca – Kalafatov izazov“ te je napravljena kazališna adaptacija pod nazivom “Mali kalafat”…

Provedbom akcije “Arheološkog blaga Colentuma 5” osim čišćenja i uređenja okoliša pod nadzorom stručnjaka iz Muzeja grada Šibenika uređuje se i povezuje put dio puta koji vodi oko Gradine.

 – Također slijedi i redizajn postojećih informativno-edukativnih table i dizajn dviju novih tabli zbog ucrtavanja novootkivenih puteva na lokalitetu, kao i dotisak prve turističke karte lokaliteta – ističe Ivona Jadrić.

Nove table će biti postavljene na ulazu u arhološki lokalitet u Murteru i Betini kako bi se brdo Gradina povezalo kao jedna cjelina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here