Počinju radovi na Hramini – 2,3 milijuna za uređenje centra Murtera

0
6471
Hramina pred rušenje (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prema projektu arhitetkta Gorana Potušeka počinju radovi na uređenju Hramine. Kafići i restorani su uklonili svoje štekate, prostor je ograđen vrpcom, tako da strojevi ujutro mogu početi s rušenjem. 

Prva faza projekta odrađena je lani, kada su uređeni dio trga, park i zog za balote, a u druga faza koja počinje sutra donosi nastavak popločavanje čitavog centra uz dvije nove zelene površine i uspornike prometa. Treća, konačna  faza predviđa uređenje stare rive i nove šetnice. Izvođač radova je tvrtka Kavelj d.o.o. iz Splita, njihova vrijednost iznosi 2,3 milijuna kuna, a predviđeni rok rok za završetak radova je 60 dana.

Budući izgled Rudine prema zamisli arhitekta Potušeka

– Smatramo da je ove godine jako bitno da uredimo centar našeg mjesta da pokažemo našim mještanima i turistima da kultiviramo ovaj teren. Jako nam je bitno da uređenje ide u što kraćem vremenu radi naših ugostitelja i da se to kvalitetno napravi da novi trg posluži svojoj svrsi narednih 50 godina – istaknuo je načelnik Toni Turčinov.

Projektom je obuhvaćeno i rješavanje odvodnje oborinskih voda. – Rješavanje ovog problema je ključno za novi trg jer svi znamo kako to izgleda sada za vrijeme kišnog razdoblja, kada se sva voda iz čitavog mjesta slijeva upravo na centar te uzrokuje poplave tako da se ne može proći – rekao je načelnik.

Odbor za prostorno uređenje planira i novi izgled terasa kafića i restorana smještenih u centru. – Smatram da Odbor može dati puno bolje riješenje za štekate, s tim da će se ljudima dati dvije do tri godine za ih prilagode standardima. Za početak će se nastojati da sve tende budu iste boje – kaže Turčinov.

Jedino idejno rješenje Trga Rudina izradio je Goran Potušek
Treba li za idejno rješenje javni natječaj?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here