Program razvoja otoka u 2017. – Murteru 300.000, Betini 250.000 kuna

0
2825
Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU

U Splitu je danas održana svečanost potpisivanja ugovora za Program razvoja otoka u 2017. godini tijekom koje je ugovore korisnicima, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, uručila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Među korisnicima programa su i Općina Tisno i Općina Murter-Kornati. Tisno je dobilo ugovor u vrijednosti od 250.000 tisuća kuna za uređenje trga u Betini, a u ime Općine ga je preuzeo donačelnik Miljenko Meštrov. Murter je dobio 300.000 kuna vrijedan ugovor za projekt modernizacije javne rasvjete. U ime Općine Murter-Kornati u Splitu su bili načelnik Toni Turčinov i voditelj odsjeka za financije, razvoj i gospodarstvo Luka Ježina.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u 2017. godini nastavlja provoditi Program razvoja otoka pružajući podršku malim kapitalnim projektima kojima se želi unaprijediti kvaliteta života na otocima. Spomenutim ugovorima koje je Ministarstvo sklopilo s korisnicima, ukupno će se na području otoka i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 43 mala kapitalna projekta za što se u državnom proračunu osigurao iznos  od 19 milijuna kuna. Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Ministrica Gabrijela Žalac i načelnik Toni Turčinov (Foto: Facebook TT)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here