Počinju radovi na Tematskom parku

0
2232
Foto: Općina Tisno

U Općini Tisno danas je potpisan ugovor s tvrtkom Bučić d.o.o. iz Šibenika za radove na uređenju Tematskog parka u Jezerima. Vrijednost ugovorenih radova je 2,27 milijuna kuna s PDV-om.

Petrov vrt u Jezerima posljednja je zapuštena javna površina u Jezerima. On se uređuje i grade se tenisko igralište s tribinama, rekreativni prostora za djecu i odrasle i dječje igrališta.

Tematika parka vezana je uz ono najvrednije iz okruženja – životinjski i biljni svijet, a osnovna ideja je pružiti korisnicima različite prostorne doživljaje koji će im kroz igru omogućiti učenje o prirodi, kažu nam u Općini Tisno.

Park je isto tako predviđen i kao mjesto javnih okupljanja te će se u njemu moći odvijati sezonske aktivnosti, poput postavljanja štandova u zimskim mjesecima za vrijeme Adventa, raznih ljetnih promotivnih aktivnosti, druženja na mjesnim feštama i slično. Drugi dio je sportski, a na njemu će biti uređena dva teniska terena prikladna za treninge i natjecanja profesionalne kategorije.

Idejni projekt arhitektonskog Studija ARX iz Šibenika podsjetimo, kroz prosinac je prošao javnu raspravu te su mišljenja, primjedbe i prijedlozi Jezerana uvršteni u konačni projekt.
Kroz veljaču je pak proveden postupak javne nabave, te upravo počinju radovi na tematskom i sportskom dijelu parka koji će biti završeni do početka turističke sezone, dok je početak gradnje svlačionica uvjetovan rokom koji će trebati pričekati za izdavanje građevinske dozvole.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here