Pirovac: MayDay trekk, treking utrka između jezera, mora i brda

0
4353
Foto: Facebook

Pirovac je prošle, dakle 2016. godine po prvi puta bio domaćin treking utrke MayDay trekk. Prezadovoljni utrkom i natjecateljima, organizatori su krenuli s pripremama i ove godine te očekuju isti ili čak veći i jači odaziv natjecatelja. Stoga, krajem travnja, točnije 29. travnja očekuje nas drugi po redu MayDay Pirovac.

– Prve smo godine imali 115 odraslih natjecatelja i 55 djece. Bila je prva godina, i bili smo ugodno iznenađeni brojkom koja je na kraju bila zapisana, a kažem, ove godine očekujemo da će odaziv biti i veći – kaže nam organizator Krizan Čubrić.

Utrku spomenimo, organizira Društvo sportske rekreacije Fortuna iz Pirovca uz podršku Turističke Zajednice i Općine Pirovac. Utrka je namijenjena svim trkačima i šetačima, avanturistima i ljubiteljima prirode.

U zaleđu Pirovca nalazi se Pirovačko polje, ali i Park prirode Vransko jezero, dok s morske strane Pirovac okružuje Tišnjansko polje, otok Murter i u daljini Kornati. Start i cilj spomenute treking utrke je u centru Pirovca, najavljuju organizatori.

– Ove godine spremili smo tri kategorije: Maestral, Levanat i utrka za najmlađe pod nazivom Dječja utrka – kaže nam Čubrić.

Kategorija Maestral trail je verzija na kojoj je ruta duga 10 kilometara, a kod koje je cijela staza označena. Ova trail kategorija kreće iz samog centra mjesta preko brda Makirine do crkvice i natrag u centar Pirovca. U kategoriji Levanat natjecatelji će morati proći 23 kilometra, a također će morati znati i čitati kartu i dobro se orijentirati u prirodi. Ruta se kreće od centra Pirovca do Vranskog jezera. Dječja pak utrka odvijat će se u centru Pirovca, a duga je 3 kilometra.

– Staza Maestral namijenjena je početnicima i rekreativcima koji je mogu proći šetajući za čak sat ipo do dva, dok je staza Levanat namijenjena ipak više sportašima i naprednijim rekreativcima. Ona se može šetajući proći za nekih cca četiri do pet sati – pojašnjava nam Čubrić.

Za sad je sigurno 22 natjecatelja iz Francuske. Naime, posebnost na ovogodišnjoj MayDay trail utrci jest to što će na njoj sudjelovati 22 natjecatelja iz Francuske, točnije iz mjesta Mauguio.
Dok su Francuzi sigurni gosti u Pirovcu, i svi ostali se mogu prijaviti putem stranice https://www.stotinka.hr/eng/event/150.

Nakon utrke koja je na rasporedu 29. travnja, osiguran je ručak i piće za sve sudionike, a za zabavni dio pobrinut će se Jeremije i Prokletnici bend.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here