Akcija uspjela- Raduč čeka izletnike

1
5925
Raduč (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Udruga Argonauta i partneri uspješno su odradili akciju čišćenja vojnog kompleksa na Raduču.

Kroz projekt ‘Otkrijemo Raduč’ koji podupire Zaklada ‘Kajo Dadić’ na brdu su se od devet sati okupljali članovi udruge Argonauta, radnici komunalnog poduzeća Murtela, djeca iz ‘Eko patrole’ i brojni drugi pomagači. Pojavio se i sam načelnik općine Murter Toni Turčinov koji se bez imalo ustručavanja latio čišćenja.

– Današnjom akcijom smo htjeli pokazati da i male stvari puno znače. Ovo je samo prvi korak ka mnogim koji se planiraju uložiti u Raduč. Napravljeno je doista mnogo posla s obzirom na činjenicu da se kompleks nije čistio dvadeset godina – rekao je Turčinov.

Čiščenje Raduča (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

U prvoj fazi očišćen je okoliš kompleksa, uređen je prostor za odmaranje ispod borova, a  novi sjaj je dobio i stari roštilj. Također je probijen novi put do kuća na istočnoj strani te je otvoren i novi prolaz u jednom od tunela. Uspješno je očišćen od smeća čitav jedan kompleks i obje bitnice. Uklonjeno je gotovo svo smeće te su prebojani neki od mnogobrojnih grafita.

– Jako smo zadovoljni akcijom i njenim rezultatima. Djeca su nam bila danas najveća pomoć i zahvalili bismo svima koji su u njoj sudjelovali – ocijenila je Ivona Jadrić, izvršna direktorica udruge Argonauta.

Evo i fotogalerije:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here