Pripreme za gradnju hotela – započelo čišćenje bivšeg odmarališta Podravke

1
11280
Rušenje Podravke (Foto: Općina Pirovac)

 Započelo je rješavanje jednog od najdugovječnijih problema Pirovca – dovođenje u red prostora nekadašnjeg odmarališta tvrtke Podravka koji zauzima jedan od najatratraktivnijih turističkih dijelova mjesta.

Kroz prvu fazu radova koji prethode gradnji hotela s četiri zvjezdice,  jutros je započeto uklanjanje ruševnih baraka i smeća koje se godinama tu nakupljalo, još od rata od kada odmaralište više nije u funkciji. Odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu na petoj javnoj dražbi održanoj prošle godine odmaralište je konačno prodano za 10 milijuna kuna. Time je okončana dugogodišnja agonija i uklonjene prepreke za stavljanje prostora u funkciju turizma. Zgrade bivšeg odmarališta površine su oko 1500 četvornih metara, s još 13.000 metara zemljišta. Izgrađeno je početkom sedamdesetih godina na atraktivnom prostoru na glavnoj pirovačkoj plaži.

Početkom devedesetih u objektu su nekoliko godina boravile izbjeglice iz pirovačkog i šibenskog zaleđa, a cijeli je kompleks devastiran.  Objekt već duže vrijeme nije bio u vlasništvu Podravke nego G.B. Gradnje iz Zlatar Bistrice koja je u nikad razjašnjenim okolnostima došla do vlasništva objekta, a kasnije završila u stečaju. Sadašnji vlasnik i investitor je tvrtka Transauto iz Zagreba, poduzetnika Pere Klarića.

– Današnjim početkom radova na objektu bivšeg odmarališta Podravke najavljujemo nove značajne investicije važne za razvoj pirovačkog turizma kao najvažnije gospodarske grane. Ova investicija će, prema procjenama, biti značajnija i od one u Marinu Pirovac. Objekt koji je smješten na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić konačno prestaje biti smetlište i ruglo koje je posljednjih 20-ak godina stvaralo lošu sliku našeg turizma i besperspektivnosti naše općine – rekao je jutros načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

On je zadovoljan što je konačno riješen desetljećima nerješiv problem. – Pronađen je novi investitor kojeg doživljamo kao partnera kako bi se na toj lokaciji uskoro počeo graditi hotel sa 4 zvjezdice. Važno će to biti i za produženje turističke sezone i nova radna mjesta koja su za nas i najbolji način vođenja pronatalitetne politike – rekao je načelnik Gulam.

Ovog trenutka Općina odrađuje svoj dio posla stvarajući pretpostavke za ishođenje građevinske dozvole i finalizira novi urbanistički plan uređenja ugostiteljsko-turističke zone Miran kojeg bi trebao tijekom ljeta usvojiti novi saziv Općinskog vijeća.

– To će nam osigurati investicije u hotelski smještaj, ne samo na ovoj lokaciji već i na svim drugim objektima u zoni Miran. Za još dva objekata održani su već sastanci sa više najvećih turističkih tvrtki iz Njemačke i drugih europskih zemalja te vjerujem da ćemo ubrzo i njih uvjeriti da se u razvoj Pirovca kao turističke destinacije isplati ulagati – ističe Gulam.

Do ljeta će se prostor Podravke temeljito očistiti i dotjerati u smislu da više ne izaziva čuđenje i nelagodu gostiju, a dio uz plažu bit će priveden njenoj funkciji. Radovi na gradnji hotela trebali bi krenuti do kraja godine, odmah po završetku projektiranja i pribavljanju dozvola. 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here