Murter u novom svjetlu – Općina ulaže u javnu rasvjetu

0
2257
Put Slanice (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Općina Murter-Kornati iz proračuna je izdvojila 400.000 kuna za uređenje i postavljanje rasvjete u pojedine dijelove Murtera koji do sada nisu bili dovoljno osvijetljeni.

Jedna od ulica koje će dobiti rasvjetu je Put Slanice, pješačka zona koja vodi do najpopularnije plaže na otoku koja je do sada bio u mrklom mraku. Prioriteti su također ulice Lokvice, Pod Studence i Put Poja, koje su također dugi niz godina bile neosvijetljene.

– Naši dečki iz Nogometno kluba ‘Otok Murter’ koji treniraju Betini tom se ulicom vraćaju i idu na treninge, najčešće biciklima, tako da smo ponajviše radi njih odlučili prednost dati ovom pravcu – kaže načelnik Općine Toni Turčinov.

Staro selo koje je do sada bilo zapostavljeno u više segmenata također dobiva rasvjetu u Ulici Zadvorje. Izvođač radova je tvrtka Lukin d.o.o., dugogodišnji partner općine Murter-Kornati. Uz postavljanje novih rasvjetnih stupova, obnavljaju se i stari. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Programa razvoja otoka u 2017. godini, Općini Murter-Kornati je odobrilo 300.000 kuna. Zahvaljujući tim sredstvima bit će obnovljeno 50 postojećih svjetiljki. Stara rasvjetna tijela bit će zamijenjena modernima, a ova investicija osigurat će uštedu na računima za električnu energiju u iznosu od 27 tisuća kuna godišnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here