Vojni kompleks i civilno društvo – čišćenje Raduča za koncert u tunelima

0
4727
Raduč (Foto: Argonauta)

Udruga Argonauta poziva na volontersku akciju čišćenja napuštenog vojnog kompleksa na brdu Raduč koja će se održati u subotu, 18. ožujka s početkom u devet sati ujutro.

Ovo je druga akcija Argonaute koja se odnosi na Raduč, a organiziraju je uz potporu Zaklade ‘Kajo Darić’ i u suradnji s Općinom Murter-Kornati, komunalnim poduzećem Murtela i Turističkom zajednicom Murter-Kornati.

Riječ je o potpori Zaklade ‘Kajo Dadić’ kroz program ‘Naš doprinos zajednici’, koji je namijenjen financiranju građanskih akcija koje doprinose poboljšanju života u zajednici. U sklopu incijative ‘Otkrijmo Raduč’ Zaklada je odobrila sredstva za provedbu ukupno tri aktivnosti vezane za brdo Raduč.

Ovako Raduč danas izgleda (Foto: Rudinapress)

Prva aktivnost je održana još u siječnju, a radilo se o javnoj tribini o valorizaciji Raduča i aktivnostima koje bi provele tom u napuštenom vojnom kompleksu. 

 – Nakon što kroz ovu drugu aktivnost očistimo i istražimo tunele i druge podzemne prostorije kompleksa, u njemu ćemo tijekom travnja organizirati treću aktivnost – akustični koncert – otkriva Sanja Tabori iz Argonaute.

Za sve sudionike akcije čišćenja u subotu je na Raduču osiguran potreban alat, ali i marenda i ručak, a najvrjednijima Argonauta obećava i posebnu nagradu. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here