Proslava 20. obljetnice osnutka Općine Pirovac – Jole, Marko Škugor, Orkestar HRM…

0
3283
Općinsko vijeće Općine Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općinsko vijeće Pirovca odradilo je svoju 27., pretposljednju sjednicu u svom mandatu prije lokalnih izbora. Posljednja prije raspuštanja bit će ona pred Jurjevo, koja će ujedno biti i svečana uoči proslave Jurjeva, Dana Općine i velikog jubileja – 20. obljetnice uspostave Općine.

Među vijećničkim pitanjima našlo se ono o programu proslave 20 godina Općine, gdje je načelnik Ivan Gulam izvijestio kako je održan sastanak sa svim pirovačkim udrugama, te da će Puhački orkestar Pirovac u proslavi obljetnice imati više nego važnu ulogu, s obzirom da ove godine i sam slavi jubilarnu 60. obljetnicu početka djelovanja.

– Svaka će udruga dati svoji doprinos, posebno Puhački orkestar. Program će trajati od 20.  do 29. travnja, do vikenda kada se održava MayDay Trekk Pirovac 2017. Bit će tu dosta gostiju, među kojima je i Orkestar Hrvatske ratne mornarice, KUD Dević, tenor Marko Škugor, a mi imamo u organizaciji Jolu – izvijestio je načelnik Gulam.

Načelnik Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pirovačko Općinsko vijeće, uz aktualni sat, odradilo je u ponedjeljak navečer sjednicu s devet točaka dnevog reda (POVEZNICA), važnih za redovito funkcioniranje Općine. Usvojene su gotovo jednoglasno, uz konstruktivnu raspravu bez teških riječi i uz radno ozračje kakvo nije moguće vidjeti nigdje drugdje. Zavidnoj razini rasprave svakako doprinosi transparentnost rada Općine Pirovac, koja, za razliku od susjednih jedinica lokalne samouprave, digitalizira i na službenim internetskim stranicama Općine objavljuje gotovo sve, pa čak i tonske zapise sjednica (POVEZNICA).

Disonantni tonovi pojavili su se upravo kada je ta transparentnost zakazala, makar i djelomično. Predsjednica Općinskog vijeća Općine Pirovca Ljubica Šinkić Selman (HDZ), naime, bila je nezadovoljna odgovorom na pitanje o korištenju Kino dvorane Pirovac, odnosno o računima koje je SDP platio za korištenje dvorane za skupove održane 19. i 26. studenog prošle godine. Vijećnica je, naime, od načelnika Gulama (HNS) dobila pisani odgovor da je SDP podmirio oba računa i da Općina nema nikakvih potraživanja prema toj stranci, ali bez navedenog točnog iznosa i datuma plaćanja. No, i rasprava o ovom pitanju je od početka do kraja prošla više nego korektno. Predsjednica Vijeća Lubica Šinkić Selman postavila ga je tek kad su svi ostali vijećnici iscrpili svoja pitanja, te je svima podijelila pisani materijal, svoje pisano pitanje, pisani odgovor, preslike općinskih dokumenata… Radislav Gulam (HDZ) imao je na kraju primjedbu tek zašto načelnik Gulam na pitanja gotovo uvijek odgovara pismenim putem.

Predsjednica Općinskog vijeća Ljubica Selman Šinkić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here