Matica hrvatska – predstavljen godišnjak Osvit

0
1844
Osvit je predstavila urednica Zdenka Bilušić (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Ogranak Matice hrvatske iz Šibenika je na gostovanju u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Murteru predstavio prvo izdanje svog godišnjaka Osvit.

Osvit je izdan kroz obilježavanje 950. obljetnice spomena Šibenika. Godišnjak za promociju kulturne i prirodne baštine šibenskog kraja predstavila je glavna urednica časopisa Zdenka Bilušić, predsjednica Matice. Članovi uredništva su Željko Krnčević, Vilijam Lakić, dr. sc. Drago Marguš, Nataša Mučalo i dr. sc. Ivica Poljičak.

 – Ovo je za nas bila jedna velika avantura, pogotovo financijski i drago nam je što smo uspjeli. Zadovoljni smo ishodom i zahvali za veliki broj donacija koje smo dobili prilikom stvaranja prvog broja – rekla je predsjednica ogranka Matice Hrvatske u Šibeniku Zdenka Bilušić.

Murterski ogranak Matice hrvatske izdaje Murterski godišnjak od samih svojih početaka, od 2003. godine. Izlazak prvog broja šibenskog godišnjaka bio je dobar povod da Murterini pozovu šibenske kolege u goste.  
– Ovo je odlična prilika da zajedno surađujemo, da se matice međusobno druže i izmjenjuju iskustva – istaknula je nova predsjednica ogranka u Murteru Mande Turčinov-Ježina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here