Živi zid izlazi na lokalne izbore – Lovre Crvelin nosi općinsku listu u Tisnom

0
10598
Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelin (Foto: H. Pavić)

Sa skupa u Šibeniku predsjednik stranke i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić danas je najavio da će izaći s listama i kandidatima u jedinicama lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj. Nositelj liste Živog zida za Općinsko vijeće Tisnog je Lovre Crvelin.

Sinčić i vodstvo Živog zida danas su imali konzultacije o pripremama za nadolazeće izbore u Šibeniku i Zadru. Tek se biraju kandidati i slažu liste, ali uoči početka skupa u Šibeniku Sinčić je najavio kako je već sada izvjesno da će imati kvalitetne liste za Šibensko-kninsku županiju, za Grad Šibenik i Općinu Tisno.

– Kolega Crvelin je već dugo naš istaknuti član. On je bio i na listi za parlament i prema tome računamo na njega u Općini Tisno. Naravno da računamo na prolaz, na dobar rezultat, ne samo samo ovdje nego u cijeloj Hrvatskoj, u što vjerujemo, što zbog anketa, što zbog našeg sjajnog nacionalnog rejtinga – rekao nam je Sinčić.

Tihomit Lukanić, Ivan Vilibor Sinčić i Lovre Crvelčin na današnjem skupu Živog zida u Šibeniku (Foto: H. Pavić)

Lovre Crvelin za sada najavljuje ulazak u Općinsko vijeće. – Imamo dobru ekipu u Tisnom, Jezerima i Betini. To su sve mladi ljudi, pametni, obrazovani i još se obrazuju. Već sada imamo odlične projekte koje ćemo sasvim sigurno provesti čim uđemo u Općinsko vijeće – rekao je Crvelin.

Ovo su prvi lokalni izbori na kojima se pojavljuje stranka mladih aktivista koji sprječavaju deložacije ovršenih građana kako bi ukazali na nepravdu unutar političko-financijskog sustava.

Lovre Crvelin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

–  Ova 2017. godina je godina u kojoj Živi zid izlazi na lokalne izbore diljem Republike Hrvatske, ovo su nam prvi pravi lokalni izbori. Iako smo osnovani još 2011. godine, na izborima 2013. smo imali ograničeni nastup jer nismo imali niti toliko članova. Dakle danas imamo sastanak s članstvom Šibensko-kninske županije kako bi obavili konzultacije za izlazak u ovdašnjim gradovima i općinama i u samoj županiji. S više informacija o kandidatima, listama i svemu ostalom izlazit ćemo kako se izbori budu približavali – rekao nam je Sinčić.

Ivan Sinčić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Još nije izvjesno u kojim će ovdašnjim gradovima i općinama izaći. Imena kandidata za šibenskog gradonačelnika ne otkriva, ali kaže da će ga sigurno imati.

– Naravno da namjeravamo imati kandidate za Grad Šibenik. Ne radi se samo o jednoj osobi, nego nam trebaju i dogradonačelnici. Izaći ćemo u svim gradovima i općinama, gdje god smatramo da građanima možemo ponuditi dobar program i da možemo ostvariti dobar rezultat. Pozivam zato sve građane da se učlane i pridruže se, da stvorimo jednu pravu treću opciju, alternativu dosadašnjim politikama. To je naš cilj i naša budućnost – rekao je Sinčić.

Skup Živog zida u Šibeniku (Foto: H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here