‘U masliniku maslina, a ne bor’ – akcija gradnje suhozida na Modravama

0
1996
Radionica obnove suhozida - ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Udruga za zaštitu prirode i prava vlasnika nekretnina Modrave Murter-Betina u sklopu projekta ‘U masliniku maslina, a ne bor’ organizira akciju uređenja pola kilometra dugog poljskog puta Modravica. Akcija se održava u subotu, 11. ožujka, s početkom u 10 sati.

Put koji vodi do Jadranske magistrale prema Vranskom jezeru bit će prilagođen prolazu automobila, što do sada nije bilo moguće. Vrijednost projekta iznosi 35 tisuća kuna, a sufinanciraju ga Šibensko-kninska županija, Općina Murter-Kornati, Općine Tisno, Park prirode Vransko jezero, te vlasnici polja koja graniče s poljskim putem.

U radionici će sudjelovati i učenici 6. razreda osnovne škole Murterski škoji, koji će tu imati priliku na zabavan način upoznati floru i faunu Modrava i Vranskog jezera te naučiti nešto o maslinarstvu i tradiciji gradnje suhozida.

– Ovim projektom želimo podići svijet naše  djece o štetnosti invazivne vrste alepskog bora Pinus halepensis  na ukupan ekosustav jadranskog priobalja i mediteranske makije, a time i na čitav ekosustav maslinika Modrave – rekla nam je Martina Skračić iz Udruge Modrave Murter-Betina.

Ova odruga od svog osnutka 2008. organizira ovakve akcije i poziva sve zainteresirane da se pridruže radionici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here