Tišnjanke oduševljene: Proslavljen Dan žena u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno

0
2789
Proslava Dana žena u tišnjanskoj knjižnici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno danas je, mogli bismo reći, već tradicionalno proslavljen Međunarodni dan žena, „8. mart“. Kažemo tradicionalno, jer kako doznajemo od ravnateljice tišnjanske knjižnice Silvije Ćurić, ovo je treća godina zaredom kako se u njihovoj/našoj knjižnici obilježava ovaj, za žene važan datum.

Večernji program pod nazivom „Večer u dobrom društvu“ proveden je u intimnoj atmosferi prijateljskog druženja, a tišnjanske su dame bile i više nego oduševljene. Za pripadnice nježnijeg spola organizatorice večerašnjeg događaja pripremile su pjenušac i malene slane i slatke zalogajčiće, a time su, kao i cvijećem i svijećama prostoriju knjižnice pretvorile u pravu malu žensku oazu mira i ljubavi.

Ženska oaza mira i ljubavi (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Branko Pavlov i Rajko Ćuzela Papata (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Iako ženska večer, ženama su se pridružila i dva tišnjanska gospodina. Branko Pavlov i Rajko Ćuzela Papata dame su zabavljali čitajući im i pričajući pjesme o ženama i ljubavi.

Nekima su na samom početku druženja potekle čak i suze. Prenoseći tekst koji je danas objavljen na jednom portalu i čitajući o ženama koje su danas ostale bez karanfila, Ćurić je ganula svakoga ponaosob.

Podsjetimo, Dan žena prvi put se slavio davne 1909. godine. Ideja o njegovom obilježavanju javila se u doba industrijalizacije zbog nezadovoljstva koje je tada vladalo glede radnih uvjeta, a danas se Dan žena obilježava u cijelom svijetu.

No, tišnjanske dame pitale su se, kao pretpostavljamo i mnoge druge dame na našem području, a i šire, ne bi li u ženskim životima svaki dan trebao biti „8. mart“?
Stalno se nešto zakidamo, važemo možemo li sebi priuštiti neku sitnicu ili ne, sputani smo u kupovini namirnica za ručak, a kamoli u nekim drugim važnijim stvarima. Zato pazimo na sebe svakoga dana i ne čekajmo Dan žena da se nas netko sjeti, zaključak je ove ženske večeri.

Dašak atmosfere s večerašnjeg događaja u tišnjanskoj knjižnici pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here