Borovnik se otvara 29. travnja s jednom zvjezdicom više

0
3454
Hotel se potpuno renovira (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vlasnik hotela Borovnik Dane Slamić zajedno s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom predstavio je danas pred novinarima 26 milijuna kuna vrijedan projekt adaptacije hotela.

– Drago mi je da ste uhvatili malo vremena da vidite kako idu radovi, na kojim mukama sam, ali zato kad sve bude 29. travnja gotovo svi zajedno ćemo se opet moći veseliti – najavio je Slamić skori završetak radova.

Rekonstrukcijom i dogradnjom Borovnik ostaje na svoje 62 sobe, ali dobija višu kategorizaciju, četiri zvjezdice, te brojne nove sadržaje, poput wellnessa, spaa, teretane, vinoteke, dvorana za sastanke, salona za uljepšavanje… Ti novi sadržaji bit će ključni, ne za produženje sezone, nego za uspješan rad tijekom cijele godine.

Ivan Klarin i Dane Slamić na gradilištu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– To možemo zahvaliti  suradnji s Općinom Tisno, kao i s Europskim fondovima. Bez te suradnje ova investicija ne bi bila moguća – istaknuo je Slamić pojasnivši kako je se iz kohezijskih fondova pod strogim uvjetima financira 45 posto 26 milijuna teške investicije, dok preostalih 55 posto financira on. S projektom se obvezao otvoriti šest novih radnih mjesta, ali najavljuje da će ih biti više od deset.

Načelnik Klarin kazao je kako je, osim zbog podizanja kvalitete ponude i dodatnih sadržaja, ovaj projekt iznimno važan za Općinu Tisno i za cijeli otok jer se njime dobija hotel koji će raditi tijekom čitave godine. Do sada, naime, tijekom zimskih mjeseci gosti su mogli ovdje noćiti samo ako imaju brod u marini, a ostalima su na raspolaganju bili rijetki tek apartmani koje su vlasnici bili voljni iznajmiti izvan turističke sezone.  

– Iznimno me veseli ova faza gotovosti projekta. Kao načelnik Općine Tisno pratim ga od početka, od kada su uputili zahtjev za izmjenu prostornog plana, izmjenu koja je bila temelj ulaska u ovu značajnu turističku investiciju – rekao je Klarin.

Hotel Borovnik sagrađen je davne 1922. godine. Od tada je nebrojeno puta nadograđivan i renovinan te je promijenio brojne vlasnike. Dane Slamić ga je preuzeo davne 1997. godine, zajedno sa 120 izbjeglica i prognanika. Od tada do danas, kaže, stalno ulaže u kvalitetu i svake godine bilježi rast broja noćenja i prometa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here