FOTO: Uskrs Aliena – vratili se i briljirali kao Dia de los Muertos (Dan mrtvih)

0
6468
Dia de los Muertos (Foto: Katarina Ježina)

Dvadeset maski. Čitav dan. Mjeseci pripreme. Jedan trenutak da se pokaže tko je najbolji, najsmješniji, najneustrašiviji i najuvjerljiviji. Maškare u Murteru su još jednom pokazale zašto su najbolje, legendarne, vrijedne uloženog vremena, sudjelovanja i zadivljenog promatranja. Jer nitko ih ne radi kao Murterini.

Masku godine su kući ponijele uvijek spektakularne cure Dia de los Muertos (Dan mrtvih) koje su ove godine plastičnu industriju sigurno koštale nekoliko tisuća plastičnih tanjura, žlica, noževa i čaša. Kako i ne kad su im čitave haljine bile izrađene od spomenutog materijala. Riječ je o istoj ekipi koja je prije dvije godine briljirala s maskom Aliena.
Peti element je s iskrenom radošću primio nagradu kao druga maska godine, a Sjeverni pol je treće mjesto podijelio sa Mistikom.

Peti element (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Zaista uvjerljivi ratnici Maori kući su uvjerljivo odnijeli pobjedu kao prva maska povorke, studio za uljepšavanje Renata je primio nagradu kao druga maska povorke, a na pozornici su u prijateljskom duhu mjesto treće maske povorke podijelili Mad Max i Prinoćiri.
Tako su sinoć u sportskoj dvorani OŠ „Murterski škoji“ završile još jedne nezaboravne, spektakularne i neponovljive murterske maškare. I najmasovnije do sada. Nikada na centru Rudini nije bilo toliko ljudi, komentirali su mnogi među sobom. Osim tri pobjedniče maske iz Tisnog, našao se tu pokoji zbunjeni ali i oduševljeni turist, kao i gosti koji su došli na dobru zabavu iz Šibenika.
„Legendarni ste. I čuli smo da imate najbolje maškare i zato smo tu. I sad kad smo ovo vidjeli definitivno se vraćamo i dogodine“, rekla je oduševljena Ivona Brčić iz Šibenika.
Osim pridošlih nemaškaranih gostiju, oni maškarani koji su svoje uloge igrali tako da su svih nasmijali do suza, su istaknuli kako im ništa nije bilo bitnije od toga.
„Nama je najvažnije bilo da se svi dobro nasmiju. Ako su se nasmijali, e to onda znači da smo napravili dobar posao, jedino je to bitno“, komentirao je Mate Lovrić, jedan od frizera iz Salona za uljepšavanje .

Salon za uljepšavanje (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Zabava se nastavila duboko u noć i tamo također nije nedostajalo iznenađenja za sudionike, od kojih su se neki iskreno iznenadili osvojivši i nagradu za uloženi trud na maski, pogotovo kad su istaknuli da im je najvažnije bilo samo se dobro zabaviti.

„Iskreno, stvarno se nismo nadale drugom mjestu godine, tako kad smo čule ime svoje maske, osvojena nagrada nas je doslovce raspametila“, kazala je oduševljena Ivana Juran Magdić iz maske Peti element.
S noći na srijedu pala je kiša i selo je ponovno utihnulo, maškare su završile. Ipak, danas još svi pričaju o njima dijeleći nezaboravne trenutke od kojih su se neki događali i iza kulise, smijući se stvorenim uspomenama koje su za sobom ostavile. Do idućih, vas upravo zbog toga pozdravljamo uz zvuke dobro nam svima poznate pjesme „Maškare ča mogu maškare“.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here