FOTO: Pokladni utorak u Pirovcu

0
3238
Maškare u Pirovcu 2017. (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pirovačke maškare, točnije djeca koja im se najviše vesele, okupila su se u poslijepodnevnim satima danas u centru Pirovca, odakle je krenula povorka samim mjestom.

Kreativnost i mašta dokazali su da barem jedan dan u godini možemo biti što god poželimo. U Pirovcu smo tako danas mogli vidjeti vrtićku grupu koja se maskirala u zubiće, zatim u povorci su sudjelovale Havajke, vještice, Ninje, Romeo i dvije Julije, klaunovi, Maša i medo, ronioci, leptiri, vojnici…

Djeca iz vrtića – zubići (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Djeca kao i njihovi roditelji poslušali su savjet Karnevalske udruge “Pirovačke poklade” te su se svi zajedno dobro otkačili i zabavili uz plesne ritmove DJ-a Mirabela.

Pirovčani su uz pjesmu i ples za svo zlo i nedaće u prošloj godini osudili i spalili svoga krnju, odnosno Grgu kojega su zbog jakog juga morali “strpati” u kontejner.

Pirovčani spalili Grgu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Potom su sve grupne i pojedinačne maske nagrađene slatkišima, dok su posebne nagrade dobile grupe: Zubići, Havajke, Romeo i dvije Julije, Vještice i Ninje. Maša, Klaun, Ronilac i Harley Quinn su pak dobili posebne nagrade za pojedinačnu masku.

Atmosferu s ovogodišnjih maškara u Pirovcu donosimo u fotogaleriji. Bacite pogled!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here