FOTO & VIDEO Suđenje ili linč? Tišnjani spalili Juru – koji (ni)je bio kriv

0
3379
Kako mu ništa nije dokazano, suđenje Juri će se ponoviti dogodine (Foto: Rudinapress (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Za razliku od ostatka (normalnoga) svijeta, u Tisnom su karnevalska povorka i suđenje Juri održani u nedjelju, a ne na pokladni utorak.

Postoje ozbiljne indicije da je suđenje Juri bilo namješteno, jer su suci, najblaže rečeno, bili u sukobu interesa. Članovi sudskog vijeća, kao i njegovi tužitelji i odvjetnici,  u Jurinoj oporuci su, naime, bili zastupljeni bogatije nego ostali Tišnjani, zbog čega im je bilo u interesu da nesretnik završi na lomači. Tako je File Henjak od Jure naslijedio još 40 povratnih karti za razne destinacije svijeta, Kiki Jareb je dobio još tri bagera, kombinirku i kamion, da poslije Guida i Pirgeše može zaposliti još i Jimmya i Đebu,  Riži krletku za golubice, da mu ne odlete i zadnje…

Jure je osuđen, među ostalim, i jer je Ratarska fešta preselila na Gomilicu, a zapravo je istina ono što je tvrdila obrana, da je kriv Hrčo, predsjedatelj sudskog vijeća, koji je iskoristio slabosti Tome Belakušića… Nabrajanje onog što su mu stavljali na teret trajalo je satima. Jure je, po običaju, kriv za sve loše što se dogodilo u selu proteklih 365 dana, no veći dio ‘njegovih’ (zlo)djela nije prikladno iznositi izvan pokladne sudnice. Zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i drugih uočenih nepravilnosti suđenje će biti ponovljeno dogodine.

Osim Jurine krivnje i smrtne presude, sudsko vijeće, odnosno Pokladni odbor, proglasio je i najbolje ovogodišnje maske: Prvo mjesto osvojila je maska Orlovo gnijezdo Kreše Baice i njegove ženske svite, drugo mjesto podijelili su Bumbar sa svojim Tukama ispod peke i Mate Mesko s Paučicama, a treće su zauzeli dida i unuk Baica sa MIG-om 21.

Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here