Nema mira u mirovini: Ekskurzija Vodičana na Murteru

0
5134
Vodički umirovljenici u Tisnom - Nada Kaleb, Irma Jakovljević, Jela Juričev Martinčev i Marica Stegić Tabori (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tisno, Jezera, Betina i Murter odzvanjaju danas pjesmom i smijehom. Vesela ekskurzija su umirovljenici iz Udruge umirovljenika Vodica.

– Udruga umirovljenika Vodice ostvaruje svoj program izleta, u kojem smo, između ostalog, odlučili posjetiti i otok Murter je došao na red. Mi inače stalno putujemo negdje, gotovo svaki mjesec, a ovaj put smo odabrali naše prvo susjedstvo – rekla nam je voditeljica izleta Irma Jakovljević.

Izlet 58 umirovljenika na Murter započeo je u Tisnom, kavom i kolačima u konobi Brošćica. Ovdje su Vodičanima domaćini bili Nada Kaleb i Marica Stegić Tabori, koje im spekle kolače i napravile tortu, te donačelnik Miljenko Meštrov koji im je zaželio dobrodošlicu u ime Općine Tisno.

Veselje u Brošćici (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Tortu za Vodičane napravila je osobno Nada Kaleb. – Domaćinstvo ovakvome skupu prigoda je za druženje, razbibrigu i veselje kakvih kod nas u Tisnom baš i nema, kada su umirovljenici u pitanju. Nadam se da ćemo se i mi Tišnjani jednog dana uspjeti organizirati i otići u posjet barem Vodicama – rekla nam je Nada.

Iz Brošćice su vodički umirovljenici krenuli u obilazak Karavaja i drugih tišnjanskih znamenitosti, uz stručno vodstvo povjesničara umjetnosti Joška Čuzele. Poslije Tisnoga je na redu Betina, gdje im je cilj Muzej betinske drvene brodogradnje, zatim Murter i Slanica, Jezera i na koncu Dubrava, odnosno seosko gospodarstvo Banovi dvori, gdje ih čeka ručak, živa muzika i ples.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here