Veslači Jaruna na pripremama u Tisnom

0
3918
Veslači VK Jarun na zimskim pripremama u Tisnom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Već petu godinu zaredom veslači VK Jarun iz Zagreba sa svojim trenerom borave na otoku Murteru na jednotjednim zimskim pripremama. Sezona 2017. je pred vratima, a programi priprema su u punom pogonu.

O planu i programu zimskih priprema upitali smo njihova trenera Nikšu Županovića.

– Kaže se da je veslanje u grupi najzdravijih sportova. Ja kažem da je to zasigurno istina. Jer, veslački pokret razvija sve glavne grupe mišića, odvija se na čistom zraku, a osim tijela razvija i um. Mi to svakim danom potvrđujemo. Evo, konkretno, dvadesetak naših veslača s veseljem odrađuje zadane treninge na moru. Do sada smo bili zatvoreni u teretanama, Jarun je bio zaleđen, temperature za vanjske treninge preniske. Lijepo je vratiti se na svježi zrak – kaže nam Županović.

Pripreme i treninzi u punom jeku (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Vremenski uvjeti u Tisnom idealni su za treninge veslača ovih dana, temperature su prave proljetne, stoga oni mogu neometano odraditi zadane zadatke.

Veslači VK Jarun oduševljeni vremenskim prilikama u Tisnom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Mlade veslačke snage VK Jarun iz Zagreba pod vodstvom trenera Nikše Županovića primili su u goste domaćini VK Dupin iz Tisnog pod vodstvom trenera Dražena Babića.

Trener VK Dupin Dražen Babić i trener VK Jarun Nikša Županović (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Veslači iz Zagreba na otoku Murteru borave od 18. do 25. veljače, dok ih 26. veljače (nedjelja) očekuje završna regata od Šibenika do Zatona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here