Udruga Argonauta provodi projekt “Kornati – važno je o moru znati 4”

0
2036
Kornati – važno je o moru znati (Foto: Argonauta)

Zajedno s partnerima Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Kamenčići Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, OŠ Murterski škoji, Općinom Murter-Kornati i JU NP Kornati, Udruga Argonauta provodi edukacijski projekt „Kornati – važno je o moru znati 4“.

Projekt je nastavak dosadašnjeg istoimenog projekta, provodit će se do kraja kolovoza ove godine, a cilj mu je jačanje svijesti o vrijednosti prirode, osobito kornatskog otočja te bolje uključivanje djece s poteškoćama u razvoju, kao i darovite djece s područja Šibensko-kninske županije u izvanškolske aktivnosti. Projekt uključuje edukacijske izlete u NP Kornati te kreiranje lutkarskih predstava kao alata da se djeci na zanimljiv način približi priroda i morski okoliš. Uključuje također i vođenje male ekoškole radionice pod nazivom Murterska ekopatrola, koja će se provoditi jednom tjedno kao izvanškolska aktivnost djece osnovnoškolske dobi.
Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 80 tisuća kuna kroz potporu za udruge u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here