“Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”

0
2038
Ilustracija (Foto: Rudinapress)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pridružuje se nacionalnoj kampanji „Čitaj mi“ organizirajući akciju čitanja i prikupljanja slikovnica pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Ovim projektom, osim što se djecu potiče da više čitaju, budi se kod njih svakako i ljubav prema čitanju, ali i darivanju.

Kako najavljuju u tišnjanskoj knjižnici, akcija darivanja slikovnica traje od 06. do 20. veljače na Dječjem odjelu knjižnice.

– Prikupljene knjige i slikovnice proslijedit ćemo potrebitima dakle, dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji – kaže Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Ujedno, Ćurić najavljuje kako će tišnjanska knjižnica ove godine obilježiti i Međunarodni dan darivanja knjiga, 14. veljače, koji je inače volonterski projekt.

Silvija Ćurić, djeca i mladi (Knjižnica u Dubravi) (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Cilj Međunarodnog dana darivanja knjiga jest ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da daruju nekome knjigu ili slikovnicu. Roditelji svoju djecu tako uče koliko je lijepo i važno pomagati. Žalosno je to da u današnje vrijeme u Hrvatskoj oko 1 700 jednogodišnjaka i oko 800 trogodišnjaka nema ni jednu slikovnicu – dodaje Silvija Ćurić.

Knjižničarke tišnjanske knjižnice kao i njihove volonterke i volonteri ovih će dana čitati djeci u knjižnici, vrtićima, školi, Muzeju betinske drvene brodogradnje, kao i u Baganelovici.

– Budući da nam je prvenstveni cilj ove akcije širenje zanimanja za čitanje, pozivamo sve koji nam se žele priključiti. Budite stoga volonter, darujte knjigu ili pak ostavite knjigu ili slikovnicu u nekom javnom prostoru – zaključuje Ćurić.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here