Povijesni rezultat betinskog turnira Briškula: Murterini Baćo odigrali 19 partija bez poraza

0
4332
Talevski i Mudronja - povijesni rezultat ekipe Baćo (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Velika završnica velikog Turnira Briškula Betina 2017. održana je u subotu restoranu ‘Na moru’. Ostat će zapamćen po mnogočemu..

Jubilarni, 20. po redu turnir Briškula okupio je 20 ekipa s 59 igrača iz Betine, Murtera, Jezera i Tisnog, a da uđe u anale, pobrinula se ekipa Baćo iz Murtera, koja je u 19 odigranih partija zabilježila 15 pobjeda i četiri neriješena rezultata.

– Nikad u ovih 20 godina ni jedna ekipa nije osvojila toliki broj bodova kao Baćo, sram me je reći zbog drugih koliko. Nikad se nije dogodilo da jedna ekipa završi trurnir bez ijednog poraza, kako se njima dogodilo ovu godinu, i nikad nitko nije imao devet pobjeda u nizu. Nikad u povijesti turnira nikad nikome nije to pošlo za rukom, dok se nije pojavila ekipa Baćo iz Murtera – rekao je Davor Bosna Savo čitajući rezultate.

Drugoplasirana Grobna tišina – Perica Uroda, Žarko Kapov i Davor Bosna (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Pobjedničku ekipu činili su  Đino Talevski, Edi Muronja i Krešimir Kovačev. Pehar su preuzeli Mudronja i Talevski.

– Znalo se već prije dva dana da smo pobjednici. Što reći? To je zbog treninga koje održavamo od malih nogu. Nema nikakve tajne. Dobra glava, malo talenat, malo vježba. Prije četiri godine smo bili također prvaci, a lani drugi. Igra se za slavu i to je najbolje – rekao nam je nakon proglašenja Talevski.

Za drugo mjesto razigravali su Grobna tišina iz Betine i Dužac iz Jezera. Napeta igra je završila pobjedom Betinjana. Drugoplasiranu Grobnu tišinu čine Perica Uroda, Žarko Kapov i Davor Bosna, a trećeplasiranog Dužca Tome Klarin, Danko Frigan i Česman Klarin.

Napeto razigravanje – Grobna tišina i Dužac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prvih sedam ekipa putuje na turnir u Vodice. Tamo sljedeće subote također završava kartaški turnir te će se najbolji kartaši s Betinskog turnira susresti s najboljim Vodičanima.

Na 20. jubilarnom kartaškom turniru u Betini nije dodjeljena nagrada Beštimadur godine, jer su svaka ljutnja i beštimanje ove godine završili kao blijedi pokušaji. No, dodjeljena je nagrada za najtemperamentnijeg igrača, koja je pripala Neni Amanoviću, za kojeg je rečeno da nije puno igrao, ali da je pokazao veliki temperament.

Utjehe nema u vodi, pa je najgora La Padula dobila vino (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jubilarni 20. turnir Kartaške udruge Betina se igrao od 9. siječnja u restoranu ‘Na moru’. Igrala se trišeta, trijunfa i briškula. Igrači, njih 59, bili su raspoređeni u 20 ekipa. Najviše je ekipa bilo iz Betine, čak 11, četiri iz Murtera, dvije iz Jezera, dok su preostale tri miješane. Zvali su se: Staklojajci, Runje i Miladin, Picasso, Špari, Abligen United, Butina, Poskok, Baćo, Galioti, Funcuti, Dužac, Lako ćemo, Brošćica, La Padula, Dvi Triske, Čukja, Cerigul, The Best, Grobna tišina i Struni. Po dva igrača imale su ekipe Runje i Miladin, Butina, Brošćica i Struni, a najviše, čak pet, imala je ekipa Cerigul iz Jezera. The Best i La Padula su imali po četiri ighrača, a svi ostali po tri. Namlađa ekipa je bila La Padula, a najstarija su Staklojajci. Tri člana Staklojajaca imala su preko 200 godina. Najbolji start imala je ekipa Poskok iz Murtera, pet pobjeda u nizu, a najlošiji La Padula – neriješeno, pa četiri poraza. Najviše poraza imala je najmlađa ekipa La Padula iz Betine – čak 12.

Evo i nekoliko fotografija s velike završnice:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here