Na današnji dan 2012. bila je snježna mećava, a danas proljetne temperature

0
3858
Tisno, Rat zameten snijegom (Foto: arhiva)

Tisno je prije točno pet godina zamela snježna mećava, a danas su temperature na našem području skoro prave proljetne. Po današnjem jutru moglo bi se slobodno kazati da zime više neće biti.

Podsjetimo, na današnji dan prije točno pet godina bili smo zameteni snijegom koji je paralizirao Dalmaciju. Snijeg nošen jakom burom počeo je padati u noći s 2. na 3. veljače, a stanovnici Tisnog ostali su zatečeni prizorom koji ih je dočekao u jutarnjim satima. Snijega je napadalo više od petnaestak centimetara.

Snijeg na Ratu (Foto: arhiva)

Snježni armagedon trajao je sljedećih desetak dana nakon čega se vrijeme na našem području ipak normaliziralo i vratilo u vrijednosti normalne za Dalmaciju.

Snijeg je zameo Tisno prije točno pet godina (Foto: arhiva)

Danas, pet godina poslije, na isti datum, probudili smo se na čak 12 stupnjeva Celzijevih.

Kako imamo prilike osjetiti, temperature su ovih dana više proljetne nego zimske, no meteorolozi s kojima se jučer složio i svizac Phil, upozoravaju da zima još nije gotova te da nas za desetak dana ponovno čeka znatno zahlađenje. Sve se to još može izjaloviti, ali za sada, negdje visoko gore, sve se razvija u smjeru još jednog vala ciče zime.

Tijekom nadolazećeg vikenda očekuje se promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Mjestimice će padati kiša. U ponedjeljak su moguće izraženije oborine, a uz zahlađenje će kiša već ujutro u gorju, a do kraja dana i u nekim nizinama, prijeći u susnježicu i snijeg.

Umjeren i mjestimice jak jugozapadni vjetar u ponedjeljak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a umjereno i jako jugo i južni vjetar na sjevernom Jadranu na jaku, mjestimice i olujnu buru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here