Od danas počinje iznadprosječna toplina praćena južinom

0
1830

Kako najavljuju dežurni prognostičari, od danas počinje iznadprosječno toplo vrijeme, praćeno južinom koja će na našem području potrajati tjedan dana. Iako je završetkom siječnja završilo jedno od najhladnijih razdoblja posljednjeg desetljeća, još uvijek nije vrijeme da pospremite svoje kapute, kape i rukavice.

O hladnoći ovogodišnjega siječnja govori se i piše već danima, što i ne treba čuditi jer je bio među najhladnijima u znanoj povijesti mjerenja, koja je u većini Hrvatske počela sredinom 20. stoljeća. Štoviše, ponegdje je bio i blizu rekordno hladnog.

Prognoze za mjesec koji je upravo počeo, veljaču, još su uvijek nedovoljno pouzdane. Neki kažu da će biti iznadprosječno topla, dok drugi najavljuju hladnije vrijeme od prosjeka. Sasvim je sigurno i točno da će sljedećih barem tjedan dana biti iznadprosječno toplo vrijeme. Stoga, najbolje je pričekati još koji dan za detaljnije vremenske informacije, a dotad uživajte u dnevnim temperaturama koje će se penjati do proljetnih 15°C. No, ne zaboravite, kišobran neka vam u ovim danima bude pri ruci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here