Pirovac: Uređuju se nove ambulante opće i dentalne medicine

0
5309

Već nekoliko mjeseci traju građevinski radovi na uređenju novih prostorija ambulante u Pirovcu, gdje će Pirovčani i njihovi gosti napokon imati ambulante opće i dentalne medicine kakve zaslužuju.

Iz proračuna općine Pirovac za uređenje obiju ambulanti izdvojeno je milijun kuna. Osim do sad neadekvatnog i derutnog prostora sa zastarjelom opremom dodatan problem predstavljalo je i to što su ambulante bile na katu te je time bio onemogućen pristup osobama s invaliditetom. Izvedenim građevinskim radovima koji bi po planu trebali biti gotovi prije turističke sezone, spomenuti problem je itekako riješen. Ambulante više neće biti na katu već u prizemlju zgrade u kojoj su i do sad djelovale.

Osiguran pristup ambulantama za osobe s invaliditetom (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Dosad se ambulanta nalazila na prvom katu zgrade, a u prizemlju je bila ljekarna. Prostorije su bile male, nefunkcionalne i derutne, a kad radovi završe, u prizemlju će se nalaziti ljekarna, kao i do sada, te ordinacija obiteljske i dentalne medicine – kaže načelnik općine Pirovac, Ivan Gulam.

Iznimno zadovoljan radovima Gulam kaže kako će osim prilaza za osobe s invaliditetom nove prostorije biti moderne i u skladu sa svim propisima.

Načelnik Ivan Gulam u prostoriji buduće ambulante dentalne medicine (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Pri opremanju novih prostorija u dogovoru smo s Domom zdravlja Šibensko kninske županije koji su nam voljni pomoći. Konkretno što se tiče opremanja čekaonice, oni će nam pomoći kupnjom na primjer, klupa i sličnog što će biti potrebno – kaže Gulam.

U protekle dvije godine izrađena je cjelokupna projektna dokumentacija i ishođena pravomoćna građevinska dozvola, a radove na spomenutoj zgradi izvodi zagrebačka tvrtka Ranus.

Radovi u punom jeku (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Paralelno s radovima koji su u tijeku općina Pirovac započela je s izradom novoga projekta na katu zgrade u kojoj će se nalaziti ambulante.

– Započeli smo s izradom novog projekta koji je zamišljen da se na katu zgrade u kojoj su ambulante naprave nove prostorije općine Pirovac, dakle uredski prostori kao i vijećnica, a isto tako konačno i prostorije knjižnice i čitaonice. Ovaj projekt bi se do kraja 2017. godine u smislu dokumentacije trebao završiti, isto tako do kraja godine također planiramo iskoristiti dozvole, a iduće, dakle 2018. godine krenuti s izgradnjom – najavljuje Gulam.

Načelnik Ivan Gulam na ulazu budućih ambulanta u Pirovcu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here