Hit otoka – Noć muzeja uz glazbu, kuhano vino i čičvardu

0
4049
Noć muzeja u Betini - nastup Viktora Hodaka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Već do 23 sata u Noći muzeja je Muzej betinske drvene brodogradnje posjetilo više od 350 posjetitelja. Uz kuhano vino i čičvardu posjetitelji su odolijevali hladnoći i uživali u programu.

Međunarodna manifestacija Noć muzeja se održava u više od 110 gradova diljem svijeta, a večeras joj se, drugu godinu za redom, pridružio i Muzej betinske drvene brodogradnje.
Program je započeo u 18 sati navečer, a trajati će sve do jedan ujutro.
„Prošle godine smo imali 501 posjetitelja čitavu noć i, iako smo mislili da ove godine možda nećemo dostići tu brojku, u prva dva sata brojimo već joj se ozbiljno približavamo. Iznimno smo zadovoljni izložbom i odazivom“, objasnila je ravnateljica muzeja Kate Šikić Čubrić.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je glazba (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ovogodišnja tema Noći muzeja je glazba, glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo te je ovom prilikom stalni postav muzeja prilagođen temi i nadopunjen ‘novim’ eksponatima – starim glazbenim uređajima poput nosača zvuka, radijskih prijamnika, gramofona i magnetofona od kojih neki datiraju još iz dvadesetih godina prošlog stoljeća.
Izložbu je pratila glazba istog stila koju je za posjetitelje puštao DJ i glazbeni kritičar Marko Podrug, koji je iz širokog glazbenog opusa prošlog stoljeća puštao singlove jazz-a, blues-a i rock’n’rolla.
Na izložbi su također nastupala djeca osnovne škole Vjekoslav Kaleb Viktor Hodak na violončelu, i duo na klarinetu: Jere Vodopija i Matija Luka Fernežir. Da bi sve bilo izvornije, nastupila je i klapa Iz čista mira te je za sve posjetitelje organizirana besplatna zakuska, tradicionalno sočivo i kuhano vino koje su spremali mještani Betine.
“Velikodušno su se sami ponudili da pomognu pri pripremi hrane za otvorenje i sveukupnoj organizaciji izložbe te bi im se ovom prilikom htjela zahvaliti na pomoći i uloženom trudu“, istaknula je Kate Šikić Čubrić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here