Supertoon u gostima: Projekcija dječjih animiranih filmova u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno

0
1417
Projekcije crtića u Narodnog knjižnici i čitaonici u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nakon dva mjeseca stanke SUPERTOON ponovo putuje. Upravo je Tisno sljedeća postaja putujućih projekcija dječjih animiranih filmova 6. izdanja festivala SUPERTOON koji je, spomenimo, održan ovog ljeta u Šibeniku.

Gledatelji će u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno, ove nedjelje, 22. siječnja moći pogledati izbor ponajboljih kratkih animiranih filmova za djecu, dok će najmlađa publika uz to imati i mogućnost kroz razgovor s organizatorima festivala saznati ponešto o cijelom procesu nastanka animiranih filmova.

Kako kažu organizatori, programom SUPERTOON U GOSTIMA, željeli bi što bolje prezentirati i popularizirati umjetnost animacije i animiranog filma, kako bi doprinijeli kulturnim događanjima.

Podsjetimo, Međunarodni festival animacije SUPERTOON je manifestacija koja sustavno prati recentnu domaću i svjetsku produkciju kratkometražnih animiranih filmova kratkog metra kroz niz natjecateljskih i popratnih programa. Do sada je održano šest izdanja festivala, dok se projektom SUPERTOON U GOSTIMA planira prikazati jednodnevni program sa izborom najboljih i nagrađenih animiranih filmova i videa iz proteklog, 6. izdanja festivala održanog u srpnju 2016. godine u Šibeniku.

SUPERTOON U GOSTIMA, spomenimo, vodi tim iskusnih profesionalaca koji se svaki pokazao u svom mediju kao autor i/ili producent.

Ulaz na projekciju dječjih animiranih filmova ove nedjelje u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno je besplatan. Početak je u 18 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here