Bogat program za Noć muzeja u Muzeju betinske drvene brodogradnje

0
1922
Muzej betinske drvene brodogradnje (Foto: Neven Jović)

Drugu se godinu zaredom Muzej betinske drvene brodogradnje uključuje u međunarodnu manifestaciju Noć muzeja. Djelatnici Muzeja osmislili su bogat kulturni i gastronomski program koji će potrajati do duboko u noć.

Ovogodišnja međunarodna manifestacija Noć muzeja 2017. održava se u petak, 27. siječnja. Program u Muzeju betinske drvene brodogradnje započinje u 18 sati uvodnim pozdravom uz prigodnu riječ o glazbi i njenom utjecaju na društvo.

Nakon uvodnog djela za posjetitelje su otvorena vrata Muzeja. Uz stručno vodstvo bit će omogućeno razgledavanje zbirki stalnog postava. Do 19 sati moći ćete pogledati dokumentarac Vanka škvareciko mandroča, zaigrati igru Betinski brodograditelj i složiti dijelove broda pravilnim redoslijedom. Isto tako možete doznati nešto novo o mjesnim običajima i povijesti brodogradnje, otkriti čaroliju zvukova brodograđevnih alata, upoznati se s vrstama drva u brodogradnji i tradicijskim načinom dizajniranja brodskih linija.

Muzej betinske drvene brodogradnje (Foto: Neven Jović)
Muzej betinske drvene brodogradnje (Foto: Neven Jović)

Od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći, u sklopu programa Noći muzeja posjetitelji mogu razgledati i izložbu uređaja za reprodukciju glazbe koji će biti izloženi na raznim mjestima u zgradi Muzeja. Izložbu će pratiti tiskani katalog s nazivom i opisom svakog izloženog predmeta.

Za one malo mlađe program počinje u 19 sati. U dječjem dijelu programa Noći muzeja mališani će imati priliku spoznati kako upravo oni vide i osjećaju glazbu u svom životu, te poslušati glazbeni nastup polaznika Glazbene škole Vjekoslava Kaleba iz Tisnog.

Također u 19 sati ispred Muzeja pod kuharskom palicom mještana Betine pripremat će se betinsko sočivo – tradicijsko težačko jelo otočne kuhinje. Jelo će se pripremati na hogunu – jednostavnom brodskom kuhalu napravljenom od stare bačve.

U Muzeju će se prikazati i kratki isječci iz filmova koji su ostavili dubok trag u filmskoj povijesti i popularnoj kulturi prošlog stoljeća, a početak prikazivanja filmova je u 20 sati.

Posjetitelji će u Betini na ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji Noć muzeja svakako moći opustiti dušu i tijelo, uz prijatnu kombinaciju kulture i zabave, domaćeg jela i kuhanog vina, lagano ploveći putovima glazbe prošlog stoljeća.

Ulaz je besplatan u vremenu od 18 do 1 sat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here