Pirovac: Počeli radovi na prvoj tematskoj plaži

0
12024
Bager u akciji na Loliću (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako su temperature još uvijek debelo ispod nule, Pirovčani se užurbano pripremaju za kupanje. Općina Pirovac upravo je započela s uređenjem najveće mjesne plaže, Lolića.

Započeti su zemljani radovi na najkritičnijem dijelu, od marine Pirovac prema centralnom dijelu plaže. Ova prva faza vrijedna je 1,25 milijuna kuna i do ljeta će biti završeno prvih stotinu metara plaže, u podmorskom i obalnom dijelu, a usporedo će biti uređene šetnicom, rasvjeta i sva ostala infrastruktura. Ovaj posao s pola milijuna kuna sufinancira Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.
– Plaže su ključni objekti turističke infrastrukture mjesta i neopravdano su dugi niz godina bile zapostavljene u planskom promišljanju i investiranju. To nastojimo ispraviti i Pirovac je među prvima krenuo u tematizaciju plaža, sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području Šibensko-kninske županije. S ranije odobrenih 300 tisuća kuna iz Fonda za razvoj turizma i isto toliko vlastitih sredstava izrađena je cjelokupna projektna dokumentacije uređenja čitave površine plaže Lolić. Projekt je podijeljen u četiri faze, a ova prva faza, vrijedna 1,25 milijuna, bit će završena do ljeta – rekao je načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam.

pirovac-lolic-1
Plaža Lolić središnja je i najveća pirovačka plaža. Već 11 godina diči se Plavom zastavom, kao međunarodnim ekološkim priznanjem. No, Pirovčani žele svojim gostima ponuditi i nešto više od čistog mora i sunca, pa su odredili da će Lolić, okončanjem ukupnog projekta, postati urbana plaža sa zabavnim sadržajima za mlade.
Nisu zaboravljena ni ostala kupališta u mjestu. Iz Fonda za razvoj turizma Općina je pribavila 280.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za uređenje plaže Starine. Dokumentacija je završena i ovaj će projekt vrlo skoro biti kandidiran za prvu građevinsku fazu, tako da se već prije završetka godine mogu očekivati i radovi na Starinama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here