Prvi Kahoot kviz o Jezerima u Kulturno-pastoralnom centru Baganelovica

0
2613
Baganelovica u noći (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako bi razbili siječanjsku monotoniju i unijeli malo živosti tijekom školskih praznika entuzijastična ekipa Karlo Klarin, Miljenko Meštrov, Mirela Klarin i Neven Jović organizira ovog četvrtka, 05. siječnja – Kahoot kviz. Naime, radi se o kvizu interaktivne vrste za koji je potreban smartphone i internetska veza.

Kulturno pastoralni centar Baganelovica u Jezerima za sutra je rezerviran prostor u kojem će igrači kviza moći odmjeriti snage u znanju o Jezerima.

– Ovu vrstu kviza osobno koristim u nastavi jer ga djeca, ali i odrasli jako vole, jako je brz i moderan. Učitelj bira i otvara željeni kviz na računalu te ga prikazuje razredu uz pomoć projektora ili pametne ploče. Nakon što odabere opciju pojedinačnog ili timskog igranja, na zaslonu se prikazuju upute za učenike. Oni u svoje uređaje upisuju pin igre, prikazan na velikom učiteljevom zaslonu te svoj nadimak. Kada su se svi učenici uključili u igru što učitelj može provjeriti po nadimcima igrača ispisanim na velikom zaslonu, učitelj može kliknuti „Start“ i igra kreće – pojašnjava nam Karlo Klarin učitelj talijanskog jezika u Osnovnoj školi Vjekoslava Kaleba Tisno, a ujedno i inicijator sutrašnjeg Kahoot kviza u Baganelovici.

Jezera i Jezerani upravo je tema sutrašnjeg kviza. – Temu za ovaj kviz smo odabrali tako da ga mogu igrati sve generacije, od osnovnoškolaca do umirovljenika, a mogu igrati i u paru ili čak timu. Tema je Jezera i Jezerani kako smo kazali, a bit će tu pitanja iz povijesti, geografije, prirode, jezika, pitanja o poznatim Jezeranima i slično – dodaje Karlo Klarin.

Pitanja se prikazuju na velikom zaslonu, a nakon 5 sekundi vidljivi su i ponuđeni odgovori. Svaki je odgovor označen simbolom druge boje i oblika. Igrači na svojim smartphone uređajima imaju prikazane samo te simbole te odabiru ono polje koje označuje odgovor kojega smatraju točnim, doznajemo u razgovoru.

Kada svi igrači ponude odgovore ili kada istekne vrijeme, na velikom zaslonu prikaže se točan odgovor. Uz njega, povratna informacija uključuje i broj točnih odgovora, rang listu igrača te ukupan broj bodova svakog igrača ili tima, dok je na zaslonima uređaja pojedinih igrača vidljivo je li odgovor koji su ponudili točan ili pogrešan, kao i broj osvojenih bodova.

Na ideju o Kahoot kvizu, kaže Karlo Klarin došao je nakon održanog božićnog kviza 5 na 5 također u Baganelovici.
– U pauzi od kviza 5 na 5 odigrali smo Kahoot kviz za publiku, prisutni su bili oduševljeni i tad se rodila ideja da što prije organiziramo takvu vrstu kviza. Ovim putem zahvaljujem se Narodnoj knjižnici i čitaonici jer su mi izašli u susret i ustupili prostor u Baganelovici, donačelniku Miljenku Meštrovu koji je osigurao internetsku vezu, Mireli Klarin Petrina na potpori i Nevenu Joviću na pomoći u sastavljanju pitanja i ustupanju fotografija – ističe Karlo Klarin.

Kahoot kviz, Kulturno pastoralni centar Baganelovica, četvrtak, 05. siječnja, 20 sati!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here