Don Lazar: ‘Isus je sišao s nebesa kako bi svi mogli postati djeca Božja’

0
3888
Božić u crkvi Sv. Duha u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Božić je proslavljen i u crkvi sv. Duha u Tisnom, gdje je misno slavlje danas predvodio tišnjanski župnik i dekan Tišnjanskog dekanata don Lazar Ćibarić.

Nakon čitanja Evanđenja po Ivanu, don Lazar je u propovjedi istaknuo kako je Isusovo rođenje izraz neizmjerne ljubavi Boga prema čovjeku. – Zaista, roditi se, postati čovjekom, krhkim, slabim, sa svim onim slabostima koje čovjek ima i nosi sa sobom… sve je to učinio iz ljubavi prema čovjeku. Jer nas ljubi. Zbog našega spasenja je sišao s nebesa, da vidimo da nije nije samo Bog ljudi nego i Bog za ljude, za sve nas, za naše spasenje – rekao je don Lazar.

Isus je, rekao je don Lazar, postao čovjekom da bi se čovjek mogao Bogu vratiti. – Onima koji ga primiše dao je moć da budu djeca Božja. Dakle oni ga koji ga prime postaju djecom Božjom, a od toga nema većega dara. Može li se više od toga dati? Onima koji ga primaju daje tu moć, i nema drugoga značenja, ni dob, ni zasluge, ni nešto treće, nego samo vjera i prihvaćanje Isusa Krista – rekao je don Lazar.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here