DVD-u Tisno svečano uručeno novo vatrogasno vozilo

0
3980
Svečanost primopredaje novog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Ispred zgrade Općine Tisno danas, 19. prosinca točno u podne održana je svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Tisno.

Na svečanosti su prisustvovali Zoran Smolić, dožupan i predsjednik Javne vatrogasne zajednice  Šibensko kninske županije, Darko Dukić, zapovjednik Javne vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin, kao i njegov zamjenik Miljenko Meštrov, predstavnici DVD-a iz županije, svećenik, ujedno i vatrogasac, don Tuna Jozić, brojni prijatelji DVD-a Tisno i mještani Tisnog.

Novo vatrogasno vozilo DVD-a Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Novo vatrogasno vozilo DVD-a Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pozdravnu riječ svima prisutnima uputio je predsjednik DVD-a Tisno, Zvonimir Čorkalo.

– Zahvaljujem se Općini Tisno kao i našoj Javnoj vatrogasnoj zajednici Šibensko kninske županije što su nas financirali i na taj nam način zaista pomogli da bi ovaj projekt nabave novog vozila uspio. Sve je krenulo prije nekih godinu dana. Nakon javne nabave potpisan je ugovor te je dogovorena tvrtka koja će izraditi naše vozilo. Konačno smo ga dočekali, i mogu samo reći da smo uistinu presretni jer je vozilo stiglo u pravi čas, baš u predblagdansko vrijeme kao dar, kako nama tako i mještanima Tisnog – kazao je Čorkalo.

Tvrtka „Ziegler“ d.o.o. realizirala je novo vatrogasno – šumsko vozilo za potrebe DVD-a Tisno kao i za potrebe Šibensko kninske županije. Investicija je to realizirana zahvaljujući dobroj suradnji i razumijevanju Općine Tisno i Zorana Smolića, šibensko-kninskog dožupana i ujedno predsjednika Vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije.

– Dobivamo u prvom redu jedno novo vozilo koje je tehnički opremljeno da može djelovati kako u Općini Tisno tako i na području cijele županije. U svakom slučaju pohvalno je to što smo napravili zajednički projekt, a to znači da su Županijska vatrogasna zajednica i Općina Tisno zajedno isfinancirali vozilo u cijelosti, a ono je s današnjim danom u funkciji na opće dobro građana Općine Tisno i cijele županije Šibensko kninske – rekao je Zoran Smolić.

Darko Dukić, Zoran Smolić, Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/S. Henjak)
Darko Dukić, Zoran Smolić, Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Načelnik Klarin kaže kako je novo vatrogasno vozilo bilo u planu i sredstva za kupnju istog su bila osigurana u proračunu. – Želja nam je bila da vatrogasci DVD-a Tisno koji su i opremom i ljudstvom na razini Javnih vatrogasnih postrojbi, dodatno budu motivirani i potaknuti, naravno s ciljem zaštite našeg stanovništva i njegove imovine od požara. – kaže Ivan Klarin.

Spomenimo, novo vatrogasno vozilo financirano je s 725 tisuća kuna od strane Općine Tisno dok je 400 tisuća kuna osigurala Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije.

Tišnjanski će vatrogasci nabavom novog vozila svakako biti učinkovitiji. Kako kažu, potrebe za vozilima ovakvog tipa su sve veće, ponajviše zbog toga što su naš kraj i županija brdovitog i šumskog predjela gdje vozila šumskog tipa svakako prolaze.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here