Božićna bajka u Murteru: Sajam, pjesma, ples, predstava i Djed Božičnjak u brodu i kočiji

0
3613
Murter (Foto: Neven Jović)

U iščekivanju Božića Općina Murter-Kornati na čelu sa načelnikom Tonijem Turčinovom daje sve od sebe da razveseli svoje mještane, posebno one najmlađe.

Adventski dan će se održati u nedjelju 18. prosinca. U 11 sati otvara se sajam u središtu Murtera gdje događanja traju sve do večeri. Program će voditi pjevač grupe Berekini Oliver Jakovčev, djeca će izlagati svoje maštovite rukotvorine i božićne ukrase, nastupat će dječja plesna skupina pod vodstvom Marije Bašić Baričić i dječji zbor pod vodstvom Dominika Kožulića.

Da bi božićna čarolija bila potpuna stiže kočija sa dva konja u kojoj će okupljena djeca imati besplatnu vožnju kroz Murter, a brodom preko mora u 15 sati stiže i Djed Božićnjak koji će im dijeliti darove i božićne kapice.

Općinari su se odlučili pridružiti veselju. Prerušit će se u vilenjake i bit će  zaduženi za pripremu i posluživanje hrane i pića, poput fritula, medenjaka, čaja i kuhanog vina.

Murterska božićna bajka završava, kako drugačije nego božićno  bajkom – s početkom u 17 sati u kinosali Žut će biti uprizorena predstava “Čudnovati snjegović”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here