Muzej betinske drvene brodogradnje gostuje u Zagrebu

0
1501

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu će se 01. i 02.12.2016., u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra, održati šesta po redu manifestacija MUVI: muzeji – video – film. U sklopu manifestacije je Festival multimedijskih i web projekata MUVI lab koji je na rasporedu drugog dana, u petak, 02.12.

Muzej betinske drvene brodogradnje, kao dio svoje muzejske građe, prikazat će Promotivni film Muzeja betinske drvene brodogradnje, snimljen 2016. To je kratka filmska priča o betinskoj brodograditeljskoj tradiciji, stavljena u kontekst sredine, sociološkog momenta i stalnog postava muzeja.

Prikazat će se također i jedinstveni dokumentarni film o betinskim brodograditeljima “Van škvare – ciko mandroča” iz 2015. Dokumentarac kazuje cjelovitu priču o betinskoj drvenoj brodogradnji i betinskim brodograditeljima. Priča kreće od samih početaka, sredine 18. stoljeća – kad je pokrenuta organizirana brodograditeljska djelatnost u Betini, do danas, te govori o važnosti betinskog tipa gradnje u hrvatskoj brodograditeljskoj baštini.

U MUVI labu prezentacijom će se prikazati i 3D interaktivna igra Betinski brodograditelj. Aplikacija je sastavni dio našeg muzeja i služi kao multimedijska nadopuna stalnom postavu. Reći ćemo nešto više o nastanku i cilju igre, te njenom edukativnom i zabavnom aspektu. Prezentacija je na rasporedu u petak, 02.12. u 10:15.

Projekcije će se prikazivati i prvog i drugog dana manifestacije po slijedećem rasporedu:

http://www.mdc.hr/files/pdf/MUVI-06_-program-prvi-dan.pdf 

http://www.mdc.hr/files/pdf/MUVI_06_svi-filmovi_prostor-Ekstenzija.pdf

Raspored održavanja prezentacija nalazi se u poveznici:

http://www.mdc.hr/files/images/mdc/Skupovi/Movie06/MUVI-06-%5BMUVI-LAB_raspored-odrzavanja-prezentacija%5D.pdf 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here