Djeca SOS dječjih sela Hrvatska za Božić uz slatkiše trebaju higijenske potrepštine, sredstva za pranje suđa i čišćenje doma

0
1882
SOS dječje selo Hrvatska (Foto: FB)

Predblagdansko i blagdansko vrijeme za sobom donosi pregršt humanitarnih akcija koje pak za sobom vuku ljude dobrog srca. Iako mnogi od njih nemaju dovoljno za sve ono što bi sebi htjeli priuštiti, uvijek nađu koju kunu sa strane kako bi usrećili one najnježnije i najkrhkije među nama – djecu.

Djeca iz SOS dječjih sela Hrvatska po tome su pitanju pravi sretnici.

Dobri ljudi velikog srca kako za njih oni sami kažu, Udruga Ponte iz Tisnog usrećila ih je već ovog ljeta kada su djeca iz Ladimirevaca sa svojim SOS mamama i tetama provela nezaboravnih tjedan dana u Tisnom. Djeca su uz pregršt guštanja u Tisnom imala prilike boraviti i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.

Kako nam kaže ravnateljica tišnjanske knjižnice Silvija Ćurić, već je ljetos pokrenut morski val dobrote za koji je prvenstveno zaslužna Udruga Ponte i predsjednica Aida Paladin.

– Pošto smo ljetos imali prilike upoznati djecu SOS dječjeg sela Hrvatska, u ovo predblagdansko vrijeme prisjetili smo ih se ponovno i htjeli bismo da i oni imaju veliki osmijeh na licu u sve dane, a pogotovo za Božić. Iznimno smo zadovoljni odazivom naših mještana na prvu humanitarnu akciju koju smo pokrenuli, stoga pokrećemo odmah i drugu kako bismo sve stigli prikupiti na vrijeme – kaže ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno Silvija Ćurić.

Ponukani blagdanima, ali i samim činom dobrote, organizatori Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, pokreću još jednu humanitarnu akciju. Ovaj puta akcija jest za pomoć djeci SOS dječjih sela Hrvatska. Iako djeca najviše vole slatkiše i igračke, SOS mamama koje brinu o njima uz ljubav i predanost potrebno je još mnogo toga drugoga kako bi im osigurale udoban i kvalitetan život.

– Ovog puta, sakupljat ćemo ono što je najpotrebnije, a to su higijenske potrepštine za djecu i mlade, sredstva za pranje rublja i posuđa, sredstva i druge potrepštine za uređivanje i čišćenje doma, školski pribor za osnovnoškolce i materijali za kreativne radionice, bojice, papiri za crtanje, kolaž. Zatim, kako kažu potreban im je i kućni tekstil, dakle deke, popluni, jastuci, navlake, jastučnice, plahte, ručnici, kuhinjske krpe, dječje rublje. Sportska oprema, putne i sportske torbe, koferi, ruksaci također. Sakupljat ćemo i kućne potrepštine poput tanjura, čaša, pribora za jelo, malih kuhinjskih uređaja – prenosi nam Ćurić.

Uz sve nabrojeno organizatori u dogovoru s tajnicom SOS dječjih sela Hrvatska napominju kako također primaju i poklon bonove za kupovinu navedenih proizvoda, naravno u dućanima koji nude tu mogućnost.

Napomenimo, vaše donacije možete donijeti u prostorije Narodne knjižnice i čitaonice Tisno do 20. prosinca ili na štand koji će biti postavljen ispred zgrade Općine Tisno 04. prosinca. Pokažimo još jednom svoje veliko srce i budimo prijatelji djeci SOS dječjih sela Hrvatska.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here