Murterini u Rimu – papa Frane blagoslovio Bratovštinu sv. Nikole

0
3114

Kako bi dostojno (o)branili nadimak svog patrona Putnika, članovi Bratovštine sv. Nikole iz Murtera svake godine otputuju na neko tematsko putovanje. Za odredište svog ovogodišnjeg hodočašća odabrali su Vječni grad Rim.

Datum posjeta Rimu ovisio je o mogućnosti smještaja u Domu hrvatskih hodočasnika “Dr. Ivan Mertz”, u kojem uglavnom i odsjedaju hodočasnici iz Hrvatske, pa kad se nije mogla uklopiti nedjelja, kad papa Franjo održava misu na Trgu sv. Petra, Murterini su Vatikan posjetili u srijedu i doživjeli papin neposredan blagoslov. Veliko je ushićenje bilo papu Franju vidjeti na dva metra udaljenosti. Na povratku iz Rima, kad su se razmjenjivali dojmovi, svi su hodočasnici priznali da im je susret s papom ipak bio najveći događaj s putovanja. Ako vas zanima više o putovanjima, preporučam blog onedayitinerary.com.

Da bi Murterini vidjeli što više rimskih znamenitosti, a doista ih je impozantan broj počevši od Vatikanskih muzeja koji uključuju Sikstinsku kapelu i neposredan uvid u originalne radove Michelangela, Botticellija, Perugina…, preko crkve sv. Pavla izvan zidina, svete Marije Velike…, Coloseuma, Foruma Romanuma, Piazze Venezie, Piazze Navone, Panteona, Fontane di Trevi…, pobrinuo se njihov sumještanin Mirko Šikić, umirovljeni savjetnik za politička pitanja u hrvatskom Veleposlanstvu u Republici Italiji. On je volonterski i sa zadovoljstvom bio na usluzi svjim Murterinima kako bi im svojim znanjem i dugogodišnjim iskustvom stanovnika Rima olakšao razgledavanje i omogućio da ono uključi što više spomenika kulture. A njih je toliko da ih se ni uz najbolju volju nije moglo razgledati sve, moralo je nešto ostati i za drugi put koji će se, uvjereni su bratimi, zasigurno dogoditi, kad-tad.

Evo i nekoliko fotografija s puta:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here